نکاح فضولی درست است؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۱۷۶ #27872127

با سلام خانومی.عقد ازدواج خود را با دیگری به صورت فضولی خوانده است. و به اون اقا اطلاع نداده هنوز. الان پشیمان شده. ایا میتواند از ایجاب خود رجوع کند و دوباره با فرد دیگری ازدواج کند؟ یا عقد نسبت به ایشان لازم است؟

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

موضوع شفاف نیست و بهتر است دقیقتر بررسی شوز

با درود موضوع نیازمند بررسی بیشتر است

باسلام نکاح فضولی در موردی تحقق پیدا خواهد کرد ک جهت عقد دختری با یک سری ویژگی ها و شرایط خاص ب شخصی وکالت اعطا شده باشد و شخص وکیل دختری غیر از آن ویژگی های درخواستی موکل ب عقد ایشان درآورده باشد ک دراینصورت با تنفیذ و قبول موکل عقد صحیح خواهد در غیر اینصورت نافذ نیست ویا در خصوص ازدواج صغیرین این نکاح ایجاد خواهد شد

نکاح جز عقود می باشد یعنی هم ایجاب و هم قبول باید داشته باشد در نکاح فضولی اصلا عقدی صورت نمی گیرد بنا براین موضوع نکاح در این شرایط کلا منتفی است. فرد می تواند با فرد مورد نظر خود ازدواج نماید

اگر از جانب ایشان قبول نموده اند؛ عقد نسبت به ایشان لازم است و باید منتظر رد یا تنفیذ طرف مقابل باشد. و اگر قبول نکرده اند عقدی واقع نشده است.

با سلام
سوال ابهام دارد. منظور از فضولی بودن چیست. در نکاح فقط دو اراده لازم است و کسی نمی تواند به جای کسی اقدام به نکاح نماید تا بعدا شخص اصلی به فضولی بودن استناد نموده و آن را بر هم بزند. وانگهی بر فرض فضولی بودن عدم تنفیذ و بر هم زدن عقد به این علت ممکن نیست (استثنائا در نکاح). در حال به نظر می رسد اگر عقد جاری شده باشد ایجاب، قبول شده محسوب و رجوع از آن امکان دارد و فقط باید طلاق جاری شده یا مدت منقضی یا بذل شود(حسب مورد)
موفق باشید