آیا قانون رای بر منع شغل صادر میکنند؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۴۳۴ #27871896

سلام و وقت بخیر
من چهار سال هست که با همسرم ازدواج کردم قبل از عقد با همسرم کارمند بودم و حتی در سند رسمی ازدواج نیز شغل من کارمند قید شده است،الان به مشکلاتی خوردیم و ایشون دادخواست منع شغل دادند میخواستم بدونم در چه صورتی همسرم میتونه منو منع شغل کنه؟و در چه مواردی نمیتوانند؟
دومین مسئله درمورد تمکین هست من حکم استرداد جهیزیه داشتم، یروزی از محل کارم برگشتم منزل دیدم ایشون لوازم برقی خونه رو به بهانه اینکه خودشون برای شیربها خریده بودن و قبل از اجرای حکم استرداد از منزل خارج کرده و من فیلم و شاهد دارم که خودشون بردن بعدهم من جهیزیم رو با همراهی مامور خارج کردم، حالا ایشون خونه مشترکمون رو خالی از لوازم رها کرده و نیمی از لوازم رو برده خونه فامیلشون و درخواست تمکین دادن و ادعا میکنن که منزل با تمامی امکانات برای من فراهم کردن و من تمکین نمیکنم با چه عنوانی میتونم جواب اظهارنامه تمیکن ایشون رو بدم؟البته لازم به ذکر است که من از ایشون حکم کیفری ضرب و جرح عمدی دارم و ایشون محکوم به پرداخت دیه هستند، آیا این دلیل نمیتواند دلیل قانع کننده برای عدم تمکین باشد؟

مشاوره حقوقی الزام به تمکین
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

"با سلام"
اگر در سند ازدواج منع نشده باشد یا زندگی مشترک رو خدشه دار نکند بلامانع است

۱.درخصوص منع اشتغال باتوجه به اینکه کارمندی منافی مصالح و شئونات خانوادگی نیست و در سند ازدواج نیز قید شده خواسته ایشان رد خواهد شد.
۲.درخصوص اظهارنامه تمکین ، شما پاسخی ندهید و بنظر بنده دادخواست مطالبه نفقه جاریه و الزام به تهیه مسکن و لوازم بدهید تا وارد پروسه رسیدگی دادگاه شود

باسلام درصورتی که شغلی منافی شئون خانوادگی زوج باشد میتواند منع نماید در غیر اینصورت خیر و باتوجه به اینکه رای بر محکومیت ایشان مبنی بر ضرب و جرح دارید ممکن است دعوای الزام به تمکین ایشان رد گردد.به هر حال در جواب اظهارنامه میتوانید به ضرب و جرح همچنین امنیت جانی اشاره نمایید.

بله در مورد دوم سابقه ضرب و جرح و حکم کیفری قطعا در عدم تمکین شما موثر خواهد بود و اما نظر قطعی منوط ب مصلحت و تشخیص قاضی هست اما در مورد اول بطور کلی منع اشتغال زوجه بستگی ب شغل و دخالت اون در امور مصلحتی خانواده هست اگر مصلحت خانواده در اثر اشتغال زوجه ب خطر بیوفتد زوج امکان ارائه دادخواست مبنی بر عدم اشتغال را دارد در غیر اینصورت و باتوجه ب قید این موضوع در عقدنامه و تراضی طرفین شما بعنوان زوجه در ادامه اشتغال مشکلی نخواهید داشت

با سلام. در خصوص دادخواست منع اشتغال معمولا زمانی حکم علیه زوجه صادر می‌شود که شغل زوجه منافی با مصالح زندگی مشترک و... باشد و زوج دلیل موجه خاصی ارائه دهد. با توجه به اینکه کارمند می باشید، در سند ازدواج به شغل شما اشاره شده است، علیه ایشان حکم کیفری دارید و در شرایط حاضر هم جدا زندگی می‌کنید معمولا دادگاه، خواسته را رد می‌کند.
در مورد تمکین، قطعا رای کیفری موثر می باشد ولی موضوع قطعی نیست و نظر قاضی در این مورد بسیار تعیین کننده می باشد.