اگر در ظهر چک صراحتا صادر کننده شرط کنند که حق انتقال و ظهرنویسی ندارد تکلیف چیست؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۲۶۹ #27715090

اگر در زمان صدور چک عبارت حواله کرد توسط صادر کنندخ خط بخورد یا در ظهر چک صراحتا صادر کننده شر ط کنند که حق انتقال و ظهرنویسی ندارد تکلیف چیست؟؟

مشاوره حقوقی چک
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام

چنانچه صادر کننده سندتجاری بر روی سند تجاری شرط عدم انتقال را درج نماید این شرط مطابق قواعد عمومی قراردادها به عنوان یک شرط ضمنی عقد معتبر و لازم الرعایه است و در این حالت سند تجاری قابل استعمال و واگذاری به غیر نیست، اما طلب دارنده سند به صورت انتقال طلب منتفی و بدون برخورداری از مزایای اسناد تجاری قابل انتقال است به دیگر سخن در این حالت (انتقال طلب مدنی) ایرادات در مقابل دارنده مسموع است و صادرکننده می تواند در مقابل چنین شخصی به روابط پایه و مبنا خود به گیرنده استناد نماید.

هنگامی که براتکش یا متعهد سفته، کلماتیمانند (غیرقابل انتقال)–(غیر قابل مبادله) و (بدون حواله کرد) و (فقط به ایکس (X) بپردازید) یا کلمات مشابه دیگر باشد، سند متعاقبا فقط به منظور و وصول انتقال داده می شود و هر ظهرنویسی مکاتبی حتی اگر حاوی کلماتی مبنی بر تحویل جهت دریافت وجه باشد، ظهرنویسی برای وصول تلقی می شود.

بنا به مراتب این شرط در اسناد تجاری جزو شروط صحیح و لازم الرعایه می باشد.