عقد خارج لازم در وکالت در صورت فوت باطل میشود؟

پرسیده شده
۱۶ پاسخ ۱,۲۹۶ #27696486

وکالتی تنظیم شده در ۴۹ سال پیش که متن وکالت ذکر شده فروش قطعی یک قطعه زمین. و در پایان ضمن عقد لازم خارج ذکر شده است. موکل چند سال پیش فوت کرده حالا این وکالت قابل ارائه به دفترخانه نمیباشد. از بعضی اشخاص شنیدم که این وکالت با ذکر عقد خارج لازم در مقام بیع نامه قابل استفاده است و وکیل که الان زنده است میتواند با قولنامه عادی زمین موردنظر را بفروشد. ایا وکالت ذکر شده چون ضمن عقد لازم بوده با فوت کاملا اعتبار خود را از دست داده؟ ایا در مقام بیع نامه قابل استفاده است؟ متشکرم

مشاوره حقوقی اسناد وکالت
۱۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
وکالت با فوت از بین میرود.

وکالت ضمن عقد لازم فقط برای جلوگیری از فسخ بی مورد و استحکام بخشیدن به آن و جلوگیری از عزل وکیل است. اما با فوت یا حجر احد از طرفین وکالت از بین میرود.

وکالت با فوت فسخ میگردد

بله باطل میشود و ذکر عقد لازم ناقض ابطال پس از فوت یا حجر نخواهد بود. ومعنای این نوع عقد اینست که: عقد لازم عقدی است که توسط هیچ یک از طرفین قابل به هم زدن یا قابل فسخ نمی باشد. مثل عقد اجاره.

بادرودوسلام وکالت بافوت و حجر منتفی می شود.

باسلام و احترام

وکالت عقدی جایز وبافوت ,حجر و... ازبین میرود

وکالت عقدی جایز وچندان استحکام ندارد ووقتی هم ضمن عقدی لازم درج شود فقط به استحکام آن می افزاید اما ماهیت آنرا تغییر نمی دهدلذا با فوت یا حجر طرفین، عقد وکالت منحل می شود