نحوه شکایت بر علیه همسر، به چه صورت است؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۲,۳۶۰ #27405656

سلام
من دو ساله که در عقد هستم و خانمم خونه پدرش هست و بعد از عقد جشن کوچکی گرفتیم و خانمم گفت بعد از دو ماه جشن عروسی بگیریم ولی بعد از دو ماه بمن که خونه شخصی داشتم گفت خونه رو از مستاجر بگیر و تمیز بکنیم برای قبل از عروسی، بعد از بازسازی گفت محل خونه به محل کار دوره و خونه رو بفروش و خونه دیگه بخریم، من خونه رو فروختم و خونه جدید پیدا کردیم، خانمم گفت که ۶ دانگ رو بنام خودش بزنه و یه عروسی کوچیک یا کم خرج آسان میگیریم، بعد از سند خوردن گفت باید یه عروسی مجلل بگیرم و سه قلم کالای اساسی رو محیا کنم، منم محیا کردم بعد گفت باید طلا بخرم گفتم فعلا ندارم که عصبانی شد و رفت خونه پدرم و به پدرم فحاشی کرد، الان دو ماه هست که متارکه کردیم و پیش مشاور رفتیم و مشاور به ایشان گفت وقتی آقا پول خونه رو داده و چند ماه هم قسط داده باید حداقل سه دانگ خونه رو بنام شوهرت بزنی که ایشون امتناع کرده و حاضر به همکاری نیست و الان میگه تو که خونه نداری و پولی هم بمن ندادی پس نمیتونی شکایت عدم تمکین بکنی چون تو خونه محیا نکردی.
میخواستم بپرسم با چه عنوان مناسب ادعای شکایت بر علیه ایشون بکنم؟
شکایت عدم تمکین یا خیانت در امانت یا کلاهبرداری؟
لطفا راهنمایی نمایید.
با تشکر

مشاوره حقوقی الزام به تمکین
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام موضوع جنبه کیفری ندارد . می توانید دادخواست الزام به تمکین مطرح کنید . در خصوص خانه اگر صلح کرده اید یا بیع فقط می توانید مبلغ قرارداد را از باب قرض مطالبه کنبد و اگر هبه کرده اید می توانید آن را مسترد نمایید .

اگر دخول صورت نگرفته باشد ایشان حق حبس دارد و میتواند تقاضای مهریه و نفقه کند اما بهترین کار برای شما این است که اثبات کنید خانه ای که به ایشان داده شده است هبه است و تقاضای استرداد هبه کنید

اگر خانمت باکره نیاشد ، دادخواست تمکین راطرح کنید

شما میتوانید علیه ایشان الزام به تمکین دهید در صورت عدم مراجعت نفقه ایشان قطع میشود و شما حق ازدواج مجدد دارید

باید بررسی کرد که خونه را شما به ایشان هبه کرده اید یا نه. در صورت هبه بودن و بودن شرایط قابل رجوع است. یا اینکه برایشان خریده اید و در پرداخت ثمن از طرف شما به عنوان قرض و ...برای همسرتان بوده .

سلام - شما می توانید دادخواست الزام به تمکین بدهید. هر دو هفته فعلا یک اظهارنامه جهت تمکین به محل سکونت همسرتان بفرستید و یک صورتجلسه کلانتری هم با تماس به پلیس ۱۱۰ ضمن مراجعه به منزل پدری همسرتان تهیه کنید ، اگر حین مراجعه خانم همرا شما نیامدند مدرکی جهت اثبات بیانات شما باشد. همچنین یک استشهادیه محلی که شما به محل سکونت خانم چندین مرتبه مراجعه نمودید ولی ایشان امتناع ورزیدند لازم می باشد. مدارک لازمه را دال بر اثبات تمکین در دادگاه و ارائه به قاضی فراهم کنید. مورد بعدی شما وقتی ملک را بنام خانم کردید ان هم با رضایت خویش دیگر نمی توانید خیانت در امانت و کلاهبرداری را مطرح نمائید. تنها با پذیرفتن الزام به تمکین از پرداخت نفقه معاف خواهید شد. خانم هم می تواند مهریه خود را به اجرا بگذارد. بهتر است تا جایی امکان دارد با همسر خویش سازش کنید.