آیا بعد از طلاق میتوانم مطالبه نفقه و مهریه نمایم؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲۵۶ #27103636

همسر بنده اصلا در دادگاه تا به الان حاضر نشده و الان دادگاه در ازای بخشش مهریه و نفقه رای به طلاق بائن داده ایا من میتونم بعد طلاق اقدام به گرفتن مهریه و نفقه خودم بکنم

مشاوره حقوقی طلاق
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بسمه تعالی : صرف دادن رای به طلاق در مقابل بذل مهریه و حقوق مستحقه ملاک از بین رفتن حقوق شما نیست . لذا میتوانید از بذل خود رجوع کنید و در عقد زوج باقی بمانید . اما چنانچه رای دادگاه تحویل دفتر ازدواج و طلاق داده شود و با قبول مفاد رای ،صیغه طلاق جاری گردد فقط مستخق دریافت نفقه ایام عده خواهید بود که سه ماه و ده روز میباشد زیرا در زمان عده نفقه همچنان بر عهده زوج است ( در طلاق رجعی)
. و در زمان عده چنانچه زوج از طلاق حود رجوع نماید شما نیز میتوانید به مهریه قبلی خود رجوع کنید( طلاق رجعی) البته این در حالیست که مجددا بخواهید با هم زندگی کنید . لازم به ذکر است.. بسیار مهم است توجه بفرمایید : فرمودید طلاق بائن .....این نوع طلاق به نظر بنده بر شما مترتب نمیباشد زیرا دارای شرایط حاص خود میباشد بطور متال اگر چنانچه با همسر خود تمکین خاص ننموداید وهنوز باکره هستید و یا سن شما زیر ۹ سال ست یا شما بسن یائسگی رسیده باشید وهمسر شما به صراخت در دادگاه اعلام نماید نفقه نمیدهد و موارد دیگر که در این طلاق مرد حق رجوع ندارد و موارد خاص طلاق بائن که توسط حاکم شرع جاری میگردد در حالیکه فرمودید همسر شما دردادگاهها حاضر نشدند ....لذا مراتب را مجددا بررسی و با فقها مطرح نمایید مبادا شبهاتی متصور گردد

بدلیل اینکه مهریه و نفقه در قبال طلاق بخشیده شده است دیگر امکان مطالبه وجود ندارد .

اگر موقع طلاق مهریه و نفقه را نبخشیده باشید . می توانید اقدام کنید

درودها طلاق با بخشش مهر و نفقه صورت پذیرفت بنابراین امکان مطالبه را ساقط کردید