آیا با وجود فسخ قرار داد با متن ذیل همچنان امکان بازپس گرفتن این ۲۰ درصد ضرر و زیان فسخ توسط فروشنده وجود دارد؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۷۹ #27101851

با سلام و خسته نباشید

من یک واحد آپارتمان خریداری کردم و ۱۰۰ میلیون اولیه ثمن معامله را نیز پرداخت کردم، اما قادر به پرداخت چک بعدی نشدم و معامله را با توافق همدیگه فسخ کردم.

متن نوشته شده موقع فسخ با اثر انگشت و امضا هر دو طرف بدین شرح می باشد:
«در تاریخ ... طرفین قرارداد به کد رهگیری ... در دفتر املاک .... حاضر شدند با یکدیگر توافق نمودند که قرارداد مبایعه نامه فوق را فسخ و باطل نموده چک بانک پاسارگاد به شماره ... به مبلغ ۴۰۰ میلیون تومان به خریدار عودت داده شد.»

یک شرط نیز در مبایعه نامه هست بدین شرح:
«چنانچه هر یک از طرفین معامله قصد فسخ معامله فوق را داشته باشد طرف فسخ کننده موظف است ۲۰ درصد از ثمن معامله را به عنوان ضرر و زیان به طرف مقابل پرداخت نماید»

که خب فروشنده این موضوع رو بخشیدند و با توافق قرارداد فسخ شد.

یک برگه نیز دست نویس نوشته شد که فروشنده موظف است بعد از کسر ضرر و زیان خود آن ۱۰۰ میلیون تومان را به خریدار عودت دهد.

فروشنده الان ادعای ۷۰ میلیون تومان ضرر و زیان می‌کند و پول اینجانب را پس نمی‌دهد.

دو سوال دارم:
۱- آیا با وجود فسخ قرار داد با متن ذکر شده همچنان امکان بازپس گرفتن این ۲۰ درصد ضرر و زیان فسخ توسط فروشنده وجود دارد؟
۲- چطور ۱۰۰ میلیون تومان را پس بگیرم، چون مبلغ مورد معامله با اینجانب ۸۱۵ میلیون بود که فروشنده ادعا میکند ۸۰۵ فروخته، و بقیه این ضرر و زیان رو به ناحق به گردن بنده گذاشته اند؟

با تشکر

مشاوره حقوقی قراردادها
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باتوجه به اینکه فسخ ازناحیه دوطرفه بوده ( اقاله شده ) مطالبه ضروزیان‌منتفی است

با سلام در مانحن فیه فسخ یکجانبه قرارداد از جانب شما اتفاق نیفتاده بلکه شما با توافق دوطرفه قرارداد را اقاله کرده اید. ضرر و زیان و خسارت یاد شده مربوط به موردی است که شما یکجانبه قرارداد را فسخ کنید در حالی که متن تنطیمی یاد شده حکایت از اقاله دوطرفه است. و در قرارداد برلی اقاله دوطرفه حق دریافت خسارت وجود ندارد. و با اقاله هر یک از طرفین به جایگاه اولیه خود برگشته و طرف فروشنده حق کسر ضرر و زیان ادعایی را نخواهد داشت.