آیا بقیه وارثها از طریق انحصار وراثت یا هر شیوه دیگر میتوانند،به سهم خود برسند؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۲۹۷ #27060589

سلام وعرض ادب...اگر یکی از ورثه خانه پدری را در بیست و پنج سال پیش به نام خود کرده باشد،در حالیکه بقیه ورثه، هیچ سهمی تا این زمان نبرده باشند

مشاوره حقوقی گواهی انحصار وراثت
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام و درود چنانچه انتقال سند در زمان حیات پدر صورت گرفته باشد معامله صحیح می باشد و فرزندان هیچ ادعایی نباید داشته باشند اما اگر بعد از فوت پدر صورت گرفته باشد امکان پیگیری وجود دارد.

با سلام
انتقال قانونی قبل از فوت توسط پدر صحیح بعد از فوت پدر معامله امکان احقاق حق وجود دارد .‌

با سلام اگر پدر شما قبل از فوتش سند را انتقال داده باشد معامله صحیح می باشد و در این خصوص نمی توان ادعایی داشت اما اگر بعد از فوت پدر بدون رضایت و تنفیذ وراث صورت گرفته باشد معامله فضولی بوده و شما دادخواست ابطال معامله فضولی را مطرح نمایید.

هرگونه نقل و انتقالی پیرامون سهم الارث(ملک مشاعی) بعد از فوت متوفی نیازمند تنفیذ و رضایت سایر وراث هست در غیر اینصورت می‌توان در جهت ابطال معامله طرح دعوی کرد،واضح هست ک چنانچه ملک قبل از فوت پدر و در کمال سلامت و صحت عقلی ایشان ب یکی از ورثه منتقل شده باشد معامله صحیح هست،مالکیت ب آن فرد منتقل شده و دیگر وراث در اینخصوص نمی‌توانند ادعایی داشته باشند

درود بر شما، چنانچه سهم‌الارث بوده باشد، یعنی پس از فوت ابوی چنین انتقالی صورت گرفته باشد، توسط هر ورثه ای که آنرا تنفیذ و امضا نکرده، قابل پیگیری بوده و ایشان می‌توانند دادخواست ابطال معامله فضولی و ابطال سند مطرح نمایند

اگر انتقال سند در زمان حیات پدر صورت گرفته باشد سایر فرزندان نمیتوانند ادعایی در این مورد داشته باشند . ولی اگر انتقال پس از فوت پدر باشد امکان پیگیری برای احقاق حق وجود دارد .

درود
هر ورثه که به معامله رضایت نداده است می تواند نسبت به سهم خود دادخواست اعلان بطلان معامله فضولی بدهد.