مهلت شکایت از ضامن چک تا چه زمانی است؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۱۰,۱۱۳ #26694803

سلام
اگر کسی پرداخت چکی را ضمانت کرد ( توجه کنید ضمانت نه ظهر نویسی ) آیا مهلت ۱۵ روزه پس از تاریخ چک برای وی هم صدق می کند یا هر زمان می توان علیه وی اقامه دعوی نمود. تشکر

مشاوره حقوقی چک
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود محدود به زمان خاصی نیست

بعد از گذشت ۱۵ روز گواهی عدم پرداخت صادر وطی یکسال طرح دعوی نمایید.

در رابطه با ظهرنویس، یک مهلت ۱۵ روزه برابر ماده ۳۱۵ قانون تجارت داریم که از تاریخ چک شروع می شود و ۱۵ روز ادامه دارد که دارنده چک، اگر بخواهد از حق مطالبه وجه چک از ظهرنویسان استفاده کند باید در این مدت (یعنی ظرف ۱۵ روز از تاریخ صدور چک) اقدام به دریافت گواهینامه عدم پرداخت چک نماید. در رابطه با اصل مبلغ چک، دارنده چک، برابر ماده ۲۸۶ و نیز ماده ۳۱۴ قانون تجارت تا یک سال از تاریخ گواهی عدم پرداخت چک، حق خواهد داشت که در دادگاه علیه ظهر نویس یا ضامن، دادخواست بدهد و مطالبه وجه چک را از آنان درخواست کند.

۱۵ روز در محل بانک محال علیه، ۳۰ روز در شعبات دیگر در شهرهای دیگر رو باید لحاظ کنید تا حق طرح دعوی علیه ظهرنویس را (آن هم تا ۱ سال پس از گواهی) از دست ندهید البته ناگفته نماند اگر ظهرنویسی بابت ضمانت باشد مشمول مهلت ۱ ساله نیست و دائمی است.

با سلام
تا ۱۵ روز از تاریخ چک گواهی عدم پرداخت صادر و سپس طرح دعوا نمایید

سلام جهت شکایت کیفری از چک بی محل و عدم موجودی تا ۶ ماه فرصت دارید.

باید حداکثر طی ۱۵ روز گواهی عدم پرداخت صادر و طی یکسال طرح دعوا نمود.