چگونه سوءپشینه ثبت شده را از سوابق هویتی به طور کلی پاک نماییم؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۴۳۷ #26615599

با سلام و وقت بخیر
یکی از دوستان من چندین سال پیش حمل مشروبات الکلی انجام داده بود که روند قانونی پیش رفت و تموم شد یکی دوسال پیش هم رفتن همون دادگاه که پرونده رو از تو سیستم حذف کنن که برای سو پیشینه مشکلی نداشته باشه،
الان مشغول به کار شدن و رفتن درخواست گواهی سو پیشنه بدن براش پست نکردن و گفتن حضوری باید بیاد بگیره،
توی سو پیشینه زدن نامبرده مشکل سابقه کیفری موثر ندارد، الان مدیریت شرکت ازش خواستن پرونده رو براشون ببره و استعلام بگیره و از دادگاه که پیگیری میکنیم میگن چیزی وجود نداره.
الان چجوری میشه پیگیری کرد و این مشکل رو برای همیشه حل کرد؟

مشاوره حقوقی کیفری
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
سابقه کیفری ثبت و نگهداری می شود و حتی اگر برائت هم صادر شود در سجل کیفری باقی می ماند.
در حال حاضر سوءپیشینه ای برای ایشان در نظر گرفته نشده که برای استخدام کافی می باشد.

الان چجوری میشه پیگیری کرد و این مشکل رو برای همیشه حل کرد؟
متاسفانه راهی وجود ندارد و برای همیشه می ماند

با سلام.
همانطور که همکارم جناب امینی فرمودند از سجل کیفری سابقه محکومیت پاک نمیشود،مگر اینکه حکم برائت اخذ نموده باشید..که بازهم همین سابقه برائت هم ثبت خواهد شد .
اما در خصوص گواهی عدم سو پیشینه کیفری باید بدانید که سوء پیشنه کیفری بر۲نوع است: موثر و غیر موثر..
۱- سوپیشینه موثر:با توجه به اینکه صرفا محکومیت قطعی کیفری در جرائم عمدی طبق ماده ۲۵ قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۱۳۹۲محکوم علیه را درمدت های مقرر در ذیل این ماده از حقوق اجتماعی محروم می نماید،که در این فاصله زمانی این جرایم فرد دارای سابقه کیفری موثر در آن حوزه قضائی مربوطه است.
۲- سوء پیشینه غیر موثر: بنابراین در غیر موارد مذکور در بندهای ذیل این ماده محکوم علیه( فاقد سابقه کیفری موثر) محسوب می گردد و لزومی به درج در گواهی صادره نیست و باید گواهی عدم سوء‌ پیشینه کیفری صادر گردد.
نتیجه: سابقه کیفری چه موثر و چه غیر موثر به هیچ وجه پاک نمیشود و فقط گواهی هایی که از دادگاه صادر میشود اینگونه هستند و شخصی هم که کلا فاقد سابقه کیفری باشد(چه موثر و چه غیر موثر) در گواهی مربوطه قید میگردد که (فاقد سابقه کیفری موثر) میباشد.
موفق باشید

سوء پیشینه قابل پاک شدن نیست و مخکومیت در سجل کیفری درج شده است

درود برشما- منظور شما ازتمام شد چیست؟ آیا برائت صادرشد ویا اینکه محکوم شدند وحکم اجراشده؟ بطور کلی سابقه کیفری طبق قانون به مدت ۷۰ در سجل کیفری ثبت ونگهداری میگردد و در استعلام سوپیشینه اگر سابقه موثر کیفری نداشته باشید برای استخدام ایراد ویا مشکل محسوب نمیگردد