اگر تمدید اجاره به صورت شفاهی باشد موجر می تواند تخلیه مستاجر رادرخواست کند؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۹۱۰ #26501017

با سلام . یک واحد آپارتمان رو ۳ سال گذشته رهن و اجاره کردم و هر سال هم تمدید کردیم تا دوره قبل پایان قراردادم که حدود ۴ ماه پیش بوده موجر خارج از کشور هستن و گفتن نیازی به تمدید قرار داد نیست سر تاریخ پایان قرارداد نیومدن ایران و با افزایش اجاره و همان مبلغ ودیعه به صورت تلفنی و صحبتی تمدید کردیم یک سال دیگر رو و مبلغ کرایه جدید رو هم افزایش دادن و عینا راس تاریخ مقرر ماهانه این ۴ ماه برای ایشان واریز کردیم . اما امروز تماس گرفتن و گفتن بنا به دلایل شخصی باید تخلیه کنید ملک رو ۱ ماه هم زمان دادن .
اول اینکه ایا ایشون میتونن چنین کاری بکنن بگن تخلیه کنید در صورتی که حدود ۸ ماه دیگر از زمان واقعی قرار دادم مونده ؟با توجه به اینکه روی حرف ایشون حساب کردیم و برای تمدید نیومدن و قرارداد جدیدی رو ننوشتیم چه راه حلی داریم ؟
دوم اینکه برای اینکه تخلیه کنیم مشکلی نداریم اما از این میترسم که ایشون همونجوری که راحت زیر حرفشون زدن و میگن تخلیه کنید الان بیان بگن من تمدید نکردم و ۴ ماه پیش گفتم تخلیه کنید اما مستاجر تخلیه نکرده و بخوان از پول ودیعه ایی که دستشون هست ضرر و زیان بردارن ! نگرانیم در حال حاضر همین هست که بخوان چنین کاری بکنن . پرینت تمام واریزی ها و مخصوصا واریزی های این ۴ ماه اجاره که با افزایش هم بوده وبدون تمدید کتبی نشستیم رو داریم ایشون ماه گذشته ایران بودن و اینجا هم اومدن حتی مدیر ساختمان هم دیدن و صحبت کردن باهاشون . ممنون میشم راهنمایی کنید چه کاری باید انجام بدم که از تهمت و دروغ احتمالی ایشون پیشگیری کنم چوب اعتماد بیجا رو با تمدید نکردن کتبی خوردم دیگه پول ودیعه رو با دوز و کلک نخوان کم کنن؟

مشاوره حقوقی قرارداد اجاره
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

به استناد شهادت شهود قابل اثبات است .مطالبه خسارت از جانب موجر مردود است زیرا سکوت مالک در این مدت ۴ماه وفق قانون مدنی دلالت بر رضایت ایشان به تمدید ماهیانه اجاره است.

چون تمدید قرارداد شفاهی بوده ، اگر موجر منکرشود و شاهدی نداشته باشید ، موجر می تواندبابت تخلیه اقدام نماید

با عدم تمدید کتبی اجاره امکان انکار و درخواست تخلیه برای موجر وجود دارد تمدید شفاهی چنانچه اتفاق افتاده باشد اثبات ان ساده نیست بایستی با دلائل و قراین دیگری مانند افزایش ودیعه و اجاره پرداختی ماهانه نسبت به سال قبل شهادت شهود متن مکاتبات تلفنی و غیره اثبات شود و قبل از هر اقدام موجر اظهارنامه ای بدین منظور رسما برایشان ارسال شود. و
حتی در صورت نیاز دادخواست اثبات تمدید عقد اجاره مطرح شود.