منظور از جبران خسارت در جملات زیر که توسط اساتید محترم گفته شده، چیست ؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۱,۱۵۲ #26139223

با تشکر از کمک شما

منظور از جبران خسارت یا استرداد وجه در جملات زیر چیست، چون این محصول گرون شده به پول امروز باید خسارت را پرداخت کنند یا به پول زمانی که کالا را خریداری کردم؟

(۳ برابر افزایش قیمت داشته از حدود ۱۰۰ هزار تومان به حدود ۳۰۰ هزار تومان ){فروشنده که می خواهید کالا را دوباره ارسال نکند چون ۳۰۰ تومان ضرر می کند و به پول خریداری ۱۰۰ هزار تومان استرداد وجه کند}

فروشنده مکلف به رفع عیب و در صورت عدم امکان جبران خسارت یا استرداد وجه است.

>> با تشکر از راهنمایی خوبتون

فروشنده باید اقدام به رفع عیب نمایید در غیر این صورت باید وجه دریافتی را مسترد کند

>> با تشکر از راهنمایی خوبتون

فروشنده موظف به رفع عیب است در غیر اینصورت بایستی جبران خسارت نماید یا وجه دریافتی را مسترد نماید .

>> با تشکر از راهنمایی خوبتون

مشاوره حقوقی کیفری
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

منظور از جبران خسارت یا استرداد وجه در جملات زیر چیست، چون این محصول گرون شده به پول امروز باید خسارت را پرداخت کنند یا به پول زمانی که کالا را خریداری کردم؟

اولا شما اگر فروشنده حاضر به جبران خسارت نشد، وجه پرداختی در زمان قدیم را می توانید در یافت کنید
و به استناد ماده ۱ قانون مسئولیت مدنی تقاضای جبران خسارات وارده از این رهگذر بر خود را بنمایید

اگرقرارداد تنظیم شده ، فروشتده ملزم به تحویل کالا هست . و افزایش قیمت تاثیری ندارد

جبران خسارت برای موارد پیش بینی شده در قرارداد است و افزایش قیمت جزو آن نیست .

سلام . باید برای فروشنده اظهارنامه بفرستید که ظرف مهلت معین و کوتاهی نسبت به رفع عیب اقام کند در غیر این صورت می توانید دادخواست مطابه ارش بدهید یا قرارداد را فسخ کنید .

و البته اگر فروشنده نتوانست عیب کالای فروخته شده را رفع کند این ۲حالت متصور میشود...

مطابق ماده ۴۲۲‏قانون مدنی: «اگر بعد از معامله ظاهر شود که مبیع معیوب بوده مشتری مختار است در قبول مبیع معیوب با اخذ ارش یا فسخ معامله» اخذ ارش یعنی مابه التفاوت مبیع معیوب و سالم که خسارات شما در همین قسمت خلاصه خواهد شد. و اگر هم معامله را فسخ نمایید باید ثمن به قیمت روز به شما عودت شود.

با سلام.
جبران خسارت یا استردادوجه به همان زمان معامله است.
واسترداد که تعریفش مشخصه و اینکه باید مبلغ بیع انجام شده در زمان معامله را برگشت داده و مبیع(کالای مورد معامله) را پس بگیرد.
یا جبران خسارتی که از بابت معیوب درآمدن مبیع حاصل شده را بپردازد( یعنی که کارشناس این خسارت وارده از معویب بودن کالای مورد معامله را تعیین میکند و باید فروشنده کالای معیوب این خسارت را پرداخت کند.
نتیجه: چون کالای مورد معامله معیوب بوده برای خریدار این حق محفوظ است که یا معامله را فسخ کند و ثمن معامله را که پرداخت کرده پس بگیرد و کالای معیوب را به فروشند بدهد...یا اینکه از فروشنده خسارت وارده رو تقاضا کند. بنابراین خریدار در انتخاب این ۲ مختار است و هر کدام که به نفعش است را باید انجام دهد.
موفق باشید.