ایا با شهادت شهود می توان جرم خیانت در امانت را اثبات نمود؟

پرسیده شده
۱۶ پاسخ ۲۰,۸۹۳ #26077

سلام

ایا با داشتن دوتا شاهد میتوان خیانت در امانتی چک را اثبات کرد؟یا رسید مدارک دیگه ای برای اثبات لازمه..

مشاوره حقوقی خیانت در امانت
۱۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
اثبات جرم خیانت در امانت به صرف شهادت شهود بعید به نظر میرسد و کاملا به نظر قاضی رسیدگی کننده بستگی دارد..
مگر اینکه دلایل و مدارک دیگری برای اثبات این جرم در اختیار داشته باشیم

با عرض احترام و ادب
برای این که جرم خیانت در امانت تحقق یابد، شرایطی لازم است:

موضوع جرم باید مال یا وسیله تحصیل مال باشد.
مال امانی باید از سوی مالک یا متصرف قانونی به امینی سپرده شود.
مال به یکی از طرق قانونی و با شرط استرداد یا به مصرف معین رسانیدن، به امین سپرده شده باشد.
بین فعل مرتکب و ضرر مالک یا متصرف قانونی آن رابطه علیت برقرار باشد.
در خصوص جرم اثبات خیانت در امانت باید به این نکته اشاره کرد که این جرم یک جرم آنی است نه مستمر . در واقع در همان لحظه ای که یکی از چهار فعل مصرح در قانون ( استعمال ، تصاحب ، تلف ، مفقود نمودن ) بر روی مال مورد امانت انجام شود این جرم ارتکاب می یابد و تحقق آن نیازی به استمرار ندارد .
اگر شهود گواهی بر جرح یکی از چهار فعل مصرح در قانون ( استعمال ، تصاحب ، تلف ، مفقود نمودن ) بر روی مال مورد امانت بدهند و شرایط شهود را در فعل آنی داشته باشند ، جرم خیانت در امانت تحقق یافته و نیازی به وجوب وفاء به شرط نیست

باسلام همچین مواردی خیر.. بعید بنظر می رسد فقط با شهود اثبات شود درکنار سایر ادله ها صرفا شهود معتبر خواهد مگر قاضی قبول کند

باسلام
شهود چنانچه دارای شرایط مربوطه در قانون باشند و قابل جرح برای خوانده نباشد می تواند از امارات اثبات دعوی تلقی و به اظهارات آنان استناد کرد البته همراه با ارائه دفاعیات موثر و محکمه پسند.

با درود بله به فرض صحت شهادت، جرم اثبات خواهد شد.
شهادت یکی از ادله اثبات دعوا است.

قطعا محکمه پسند نخواهد بود. دلایل شما به غیر از شهود نیاز به اماره قضایی و یا اسناد دیگری اعم از قرارداد فی مابین و یا مندرجی در متن چک لازم است. تا دادرس به یقین برسه.قاضی. با استناد به اصل بقا کما کان رای خواهد داد. موفق و موید باشید

سلام
اظهارات شهود و تاثیر آن بر بزه انتسابی بستگی دارد لذا چنانچه مستنداتی دیگر دارید قاضی با تطابق با اظهارات شهود شما و اوضاع احوال صورت گرفته موثر بر اثبات خیانت در امانت خواهد داشت