این قرارداد از نظر قانونی صحیح است یا باطل؟

پرسیده شده
۳۶ پاسخ ۴۲۰ #25964732

ملک ورثه ای را فقط با یکی از مالکین با تنظیم قرارداد دستی اجاره و به مدت ۵ سال تمدید نمودم.با توجه به علم وآگاهی اینجانب از مشاع بودن ملک و عدم امضا اجاره نامه توسط سایر مالکین یا تفویض وکالت به موجر، سوال دارم از خدمتتون:
آیا سایر مالکین میتوانند علاوه بر مبلغ مندرج در اجاره نامه که فقط به موجر پرداخت می شده، درخواست اجرت المثل نمایند؟

مشاوره حقوقی قرارداد اجاره
۳۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام محضر شما بزرگوار
عنایت داشته باشیدقرارداد اجاره با تنفیذ سایر وراث معتبر است در غیراینصورت ایشان مستحق اجرت المثل خواهند بود.

درود
بله می توانند برای اجرت المثل اقدام کنند.

یقینا کسی حق انتقال مال دیگری را به غیر ندارد ...بنابراین قرارداد شما غیر نافذ است مگر اینکه سایر ورثه آن را تایید کنند در غیر اینصورت باید اجرت المثل پرداخت شود و البته شما هم میتوانید از موجر شکایت نمایید

با سلام
با توجه به ماده ۴۷۵ قانون مدنی اجاره مذکور( ملک ورثه که تقسیم نشده وسایرین در آن سهیم هستند)صحیح است، اما اگر بدون رضایت بقیه مال مورد اجاره به شما تسلیم شده باشد آنها میتوانند خلع ید شما را از دادگاه بخواهند، واگر خود شما از اشاعه مال بی اطلاع بوده باشید حق فسخ دارید(اما همانطور که گفتید از اشاعه باخبر بوده اید) بنابراین باید رضایت آنها جلب شود و چون هرکدام از آنها مالک به حساب می آیند باید اجرت المثل ایام تصرف بدون اجازه انها پرداخت شود.

باسلام
انعقادعقداجاره ازسوی یکی ازمالکان مشاعی بدون اذن سایرمالکان مشاعی(وراث دیگر)ضمان آورمی باشد چراکه دراین صورت عقداجاره صحیح نبوده مگراین که سایروراث عقداجاره راتنفیذنمایند ،درصورتی که سایروراث عقداجاره راتنفیذ نکنند عقداجاره باطل می شود وسایرمالکان مشاعی می توانند دعوای ابطال عقداجاره ومطالبه اجرت المثل ایام تصرف رابه طرفیت موجرومستاجر اقامه نمایند.موجر ومستاجردرخصوص پرداخت اجرت المثل مسولیت تضامنی دارند هرچندمستاجرمی تواند بعداعلیه موجر طرح دعواکند ووجوهی راکه تحت عنوان مال الاجاره پرداخته رامن باب ایفاء ناروا مطالبه نماید امابه دلیل آگاه بودن ازاین که عین مستاجره درمالکیت چندنفراست نمی تواند غراماتش رامطالبه نماید.

تصرفات مادی نیازمند اجازه سایر وراث می باشد و در صورت عدم تنفیذ قابل ابطال می باشد و میتوانند اجرت المثل ایام تصرف را مطالبه نمایند

در صورت عدم تنفیذ از سوی سایر وراث اگر مدتی ملک در تصرف شما باشد می توانند ادعای اجرت المثل داشته باشند