مهریه زنی که همسر متوفی می باشد چگونه است؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۲۷۹ #25711706

چنانچه مردی در سال ۸۶ فوت کند و ۱۳ سال از زمان فوتش سپری شده باشد و زن فرد متوفی بعد از ۱۳ سال طلب ۲۰۰ عدد سکه خود را داشته باشد آیا وراث فرد متوفی باید ۲۰۰ سکه مهریه را به قیمت سال ۸۶ پرداخت کنند و یا اینکه ۲۰۰ سکه را به قیمت سال ۹۹ باید پرداخت کنند؟

مشاوره حقوقی مهریه
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام چون مهریه دراینجاسکه هست به نرخ روز محاسبه می شود.

میتوانید مهریه خودرا مطالبه نمایید.درصورتی که اموال منقول یا سکه باشد به نرخ روزاست.

با سلام وقت شما بخیر
با دادنامه حصر وراثت و عقد نامه ؛گواهی فوت؛کارت ملی و شناسنامه؛اطلاعات تمام وراث ؛به دفتر ثبت عقد ازدواجتان مراجعه و درخواست صدور اجراییه نسبت به مهریه را داشته باشید. سپس به اداره ثبت اسناد و املاک محل سکونت خود مراجعه و درخواست صدور اجراییه نسبت به مهریه از ماترک متوفی را نمایید چنانچه مالی از ماترک متوفی به جا مانده باشد. قابل توقیف به نفع شما میباشد اگر مالی جهت توقیف یافت نشد انصراف خود را اعلام و رای انصراف اداره ثبت و با مدارک مذکور به دفتر خدمات قضایی محل سکونت خود مراجعه و به طرفیت تمام وراث دادخواست مطالعه مهریه همراه با تامین خواسته ثبت نمایید .
درج تمام جزییات مسیر نیست.
با ثبت درخواست ارزیابی امکان ارائه پاسخ جامعتر را فراهم نمایید.موفق باشید

باسلام
  اگر مهریه زوجه، پول نقدباشد بر اساس شاخص سال فوت زوج باید مهریه را محاسبه می گرددولی در صورتیکهمهریه سکه یا مال منقول یا مال غیرمنقول باشد، چون این اموال به ارزش روز هستند، عین همان اموال محاسبه و به زوجه پرداخت می‌ گردد

اگر مهریه سکه باشد، زمان مطالبه مهم نیست، در هر زمان که زوجه مهریه خود را مطالبه کند، میتواند به قیمت روز سکه ار ماترک زوج متوفی مهریه خود را وصول کند.