زمان استراحت کارگر چه زمانی است؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۳۱۳ #25681536

باسلام.
خواستم بدونم زمان استراحت کارگر جزو تایم کاری کارگر محسوب میشود؟

مشاوره حقوقی اداره کار
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام در اکثر کارگاه ها جزو ساعت کار منظور میشود و در قانون کار ساعت استراحت جزو ساعت کار محسوب نمی‌گردد لیکن اگر بر اساس عرف کارگاه جزو ساعت کار محسوب می‌شده است کارفرما نمی‌تواند به یکباره و بدون موافق اداره کار محل ساعت استراحت را از ساعت کار اصلی جدا کند

سلام
اصولا به صورت عرفی و توافقی تایمی را برایا ستراحت در نظر میگیرند که مشمول تایم کاری است

سال

خیر مطابق قانون کار یک ساعت زمان استراحت و نماز برای کارگران لحاظ شده است

همانگونه که ماده ۵۱ قانون کار نیز به آن تصریح دارد ساعت کار در این قانون مدت زمانی است که کارگر نیرو یا وقت خود را به منظور انجام کار در اختیار کارفرما قرار می دهد به این لحاظ ساعات صرف صبحانه و نهار جزء ساعت کار به حساب نمی آید بدیهی است چنانچه در کارگاهی از قبل رویه مورد عمل بر این قرار گرفته باشد که ساعت صرف صبحانه یا نهار و یا شام جزء ساعت کار به حساب آید استمرار آن به عنوان عرف مستقر در کارگاه محسوب و کما کان باید اجرا گردد . ضمنا با توجه به ماده ۱۵۰ قانون کار کارفرما مکلف است در ایام ماه مبارک رمضان مدتی را برای ادای فرایض دینی و صرف افطار یا سحری اختصاص دهد که این مدت جزء ساعت کار کارگران منظور می شود.