آیا مسدود شدن چک توسط صاحب چک کلاهبرداری محسوب میشود؟

پرسیده شده
۱۳ پاسخ ۲۷۰ #25618318

سلام خسته نباشید وقت بخیر بنده و یکی از دوستان از کسی پول قرض کردیم و یک چک و تعدادی سفته جهت ضمانت چک به کسی که میخواستیم ازش پول بگیریم دادیم البته همش رو ثبت قرارداد کردیم دوستم این چک رو از یکی از آشنا هاش گرفته بود استعلام چک و همه چیش درست بود تا همین چند روز پیش که صاحب چک جلوی چک رو مسدود کرده اون بنده خدایی که چک ها و سفته ها دستشه میگه تا تاریخ تسویه قرارداد صبر نمیکنه و میگه اگر پولش رو الان پرداخت نکنیم ازمون به جرم کلاهبرداری شکایت میکنه میخواستم بدونم همچین چیزی که این بنده خدا میگه درسته کلاهبرداری محسوب میشه یا خیر. ممنونم از توجه تون

مشاوره حقوقی چک
۱۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درود
اگر محرز شود از پاس نشدن چک متعلق به دیگری و مسدود شدن آن آگاه بوده اید یا با هماهنگی انجام شده بله عمل شما کلاهبرداری محسوب می شود.

سلام‌باید مانور متقلبانه و ارکان جرم کلاهبرداری اثبات شود که شما بعنوان دفاع می توانید به قرارداد مابین استناد کنید

سلام
اگرپایان قراردادتسویه کنیدمرتکب جرم نشده ایدالان نمیتواندازشماشکایت کندهنوزجرمی اتفاق نیفتاده چون پایان قراردادمیتواندبدهی خودراازطریقی غیرچک پرداخت کنید

خیر مصداق جرم کلاهبرداری نیست.

درود بر شما، در این مورد چنانچه ایشان نتوانند سوءنیت و اطلاع شما از بلامحل بودن چک را اثبات کنند، جرم کلاهبرداری محقق نشده و شکایت ایشان در مورد این جرم راه به جایی نخواهد برد.

سلام .احراز سونیت رکن اساسی جرم هست در صورت عدم اطلاع و عدم سونیت از مسدود بودن حساب خیرمرتکب جرم‌ کلاهبرداری نشده اید

چون چک متعلق به فرددیگری است با سونیت شمارااثبات نماینددرضمن مبلغ چک بایدپرداخت گردد