نصب دوربین مخفی در آپارتمان توسط یکی از همسایگان را چگونه پیگیری نمایم؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۲,۴۴۷ #25142666

با سلام
همسایه روبرویی در آپارتمان محل سکونتمان به گفته خودش اقدام به نصب دوربین مخفی کرده در حالی که من از مکان دقیق دوربین مطمئن نیستم.
میخواستم بدانم در صورت شکایت از ایشان و پس از ابلاغ احضاریه از سوی دادگاه اگر ایشان دوربین خود را جمع کند میتواند علیه من اعاده شرف کند؟

مشاوره حقوقی قوانین آپارتمان ها
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

شما بایستی ابتدا مطمئن شوید سپس اقدام نمایید

شما میتوانید علیه ایشان شکایت کنید به دلیل نصب دوربین مداربسته در مشاعات بدون کسب اجازه از ساکنین و ایشان نمیتواند به این دلیل اعاده حیثیت کند حتی اگر شکایت شما رد شود

سلام
اگر از ادعای همسایه مطمئن نیستید و دوربین را هم نمی یابید و جای آن را هم نمی دانید از ایراد اتهام خودداری کنید چرا که ممکن است از شما بابت گزارش دروغ و افترا شکایت کند

شکایت و گزارش شما عنوان مجرمانه ندارد. تا اعاده حیثیت ممکن باشد طرح ادعایش

با سلام

نصب دوربین در قسمت مشاعات بدون اجازه سایر مالکین، مصداق مزاحمت از حق می‌باشد لذا میتوانید از طریق طرح شکایت نسبت به جمع آوری دوربین اقدام نمایید

طبق اصل ۲۵ قانون اساسی هرگونه استراق سمع و نظارت بر زندگی دیگران ممنوع بوده و خلاف قوانین است. لذا نصب و استفاده از «دوربین مداربسته مخفی» بدون برچسب هشداردهنده، جرم محسوب می‎شود و تجاوز به حقوق شهروندی تلقی می‌گردد و برای نصب واستفاده از آن باید رضایت همه ی ساکنین را جلب کند. و چنانچه این محتوا را شنود کند موضوع جرم شنود غیرمجاز و شنود محتوای در حال انتقال ارتباطات غیر عمومی ، طبق ماده ۲ قانون جرایم رایانه‌ای ایران و از مصادیق جرایم رایانه‌ای خواهد بود. و این کار اگر از سوی مستخدمین رسمی دولت باشد جرم موضوع ماده ۵۸۲ قانون مجازات میباشد که مقرر میدارد هر یک از مستخدمین و مامورین دولتی، مراسلات یا مخابرات یا مکالمات تلفنی اشخاص را در غیر مواردی که قانون اجازه داده حسب‌ مورد مفتوح یا توقیف یا معدوم یا بازرسی یا ضبط یا استراق سمع نماید یا بدون اجازه صاحبان آنها مطالب آنها را افشاء نماید به حبس از یک سال تا‌سه سال و یا جزای نقدی از شش تا هیجده میلیون ریال محکوم خواهد شد. شکایت و گزارش این کار و یا طرح دادخواست حقوقی و یا دستور موقت عنوان مجرمانه ندارد. تا اعاده حیثیت موضوعیت داشته باشد.

برای شکایت عجله نکنید باشک وگمان نمیشه شکایت کرد