میتوانند در بیع نامه طوری بگنجانند که عقد قهرا و بدون اعلام اراده طرفین یا احدی از آن منفسخ محسوب و لذا تابع احکام شرط فعل قانون مدنی نشود؟

پرسیده شده
۱۲ پاسخ ۳۸۰ #25110561

در یک معامله بیع، قید شده است که در صورت عدم پرداخت چک های ثمن در موعد مقرر معامله فسخ میشود. چک نیز در تاریخ مقرر تادیه نشد و لذا بایع در صدد استرداد مبیع به استناد شرط فاسخ فوق است. در نشستهای قضایی برخی این شرط را شرط نتیجه ( و انفساخ خود به خودی بیع ) و برخی نیز انرا شرط فعل و لذا رعایت احکام ان میدانند.
برای اجتناب از تاملات قضایی فوق و اجتناب از درخواست صدور حکم به انحلال قرارداد از سوی دادگاه و احکام قابل بار به شرط فعل ، ایا بایع و مشتری میتوانند اراده طرفین را نسبت به شرط انفساخ قراردادی فوق با تصریح به ماده ۱۰ قانون مدنی در بیع نامه طوری بگنجانند که عقد قهرا و بدون اعلام اراده طرفین یا احدی از آن منفسخ محسوب و لذا تابع احکام شرط فعل در مواد ۲۳۷ الی ۲۳۹ قانون مدنی نشود؟

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۱۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود می‌توان چنین شرط کرد.

امکلن درج شرط وجود دارد

سلام با توجه به ماده ۱۰قانون مدنی و زمانی که طرفین شرط رو منعقد میکنند به صورتی ضمنی نیز اراده خودشون رو اعلام کردن که اگر ثمن داده نشد بدون اعلام اراده ثانی فسخ شود چون شرط خودش نیازمند قصد و رضای طرفینه ماده ۱۹۰نیز شرایطش رو بیان کرده ،همون قید شرط با چنین صفاتی بدوا نسبت به اینده عقد پیشاپیش اعلام اراده شده ،در نتیجه اگر ثمن داده نشه میشه معامله را منحل کرد...

بله. می توانند همچین شرطی در قرارداد بنویسند

سلام.بله می توانند .ولیکن باید این عمل فسخ از سوی بایع به مشتری اعلام شود.

شرط انفساخ را میتوانید در بیع خود بگنجانید

می توان در قرارداد ذگر کرد درصورت عدم وصول هریک از چگهای مبیع معامله باطل واعتراضی از طرفین مسموع نمی باشد