تعلق اجرت المثل به زوجه با عدم تمکین از بین می رود؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۴۶۴ #25110020

سلام و خسته نباشید
اگر با وجود حکم الزام به تمکین زن همچنان تمکین نکند به غیر از نفقه ( اجرت المثل ) هم به زن تعلق نمیگیره؟ برای اثبات کارهایی که زن در منزل انجام داده برای دریافت اجرت المثل شهادت پدر و مادر زن در دادگاه قابل استناد هست یا نه؟

مشاوره حقوقی اجرت المثل و نحله
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اجرت المثل تا زمانی که عدم تمکین زوجه به صورت قانونی اثبات نشود قابل مطالبه بوده و پس از احراز نشوز دیگر اجرت المثل تعللق نمیگیرد .

الزام به تمکین برای گذشته نیست , اجرت المثل با آن فرق دارد در قانون منعی برای شهادت اقوام درجه یک نیست لاکن رویه قضایی متفاوت است.

اجرت المثل مربوط به ایامیست که همسر از شما تمکین نموده است
و شهادت پدر و مادر نیز منع قانونی ندارد هر چند در اکثر موارد و خصوصا این مورد خاص چندان قابل اثر گذاری در روند پرونده نمیباشد

با سلام
تعلق اجرت المثل به تمکین و نشوز ارتباطی ندارد،بلکه براساس سنوات زندگی مشترک و نوع کارهای انجام شده و عدم وجود قصد تبرع تعیین می گردد و معمولا به دلیل عدم وجود ادله دیگر در راستای اثبات تبرعی نبودن کارها به سوگند زوجه اکتفا می شود