در صورت عدم استرداد سفته از سوی کارفرما کارگر چه اقدمی نماید؟

پرسیده شده
۹ پاسخ ۴,۵۵۴ #25097

سلام من مدتی در شرکتی که کار پخش محصول میکرد به عنوان ویزیتور یا بازاریاب مشغول به کار بودم
متاسفانه یکی از مشتریان که بهش جنس فروخته بودم دوتا از چک هاش برگشت خورده و حدود یکسال هست که پول نمیده
شرکت هم برای تلافی حقوق ماه اخر من و سفته ی 10 میلیون تومنی من رو بهم نمیده و میگه هر وقت مشتریت که دو تا چک برگشتی داره وجه چک رو تسویه کرد ما هم حقوق و سفته ات رو بهت پس میدیم.
اول میخواستم بدونم با مشتری که دو چک برگشتی به مبالغ 800 هزار تومان و یک و نیم میلیون تومان نزد شرکت داره چکار کنیم ؟
دوم اینکه چجوری سفته ام رو زودتر پس بگیرم ؟

مشاوره حقوقی اداره کار
۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
اظهارنامه استرداد سفته و سپس دادخواست را از طریق دفاتر خدمات قضایی ثبت کنید

با سلام ابتدا اظهارنامه برای شرکت ارسال نمایید

با سلام و احترام متاسفانه قید نکردید که در متن سفته ها حسن انجام کار نوشته اید یا خیر مضافا تعهدی مبنی بر عدم پرداخت ثمن اقلام فروخته شده از طرف فروشنده دارید یا خیر مضافا اینکه پشت چک ها به عنوان ضامن امضا کرده اید نکته مهم اینکه ویزیتور مشمول قانون کار می باشد کارگران در قبال تعهدات اشخاص ثالث به کارفرما ندارند مگر شرط شده باشد لذا می توانید با ابلاغ اظهار نامه سپس استرداد سفته ها خود اقدام نمایید لازم به ذکر است قبل از هر اقدام با احدی از وکلای دادگستری مشاوره دقیق پس از توضیحات کامل اخذ سپس اقدام قانونی نمایید چک ها در ید کارفرما ی شما فاقد وصف کیفر ی است چون چک مدت دار صرفا جنبه حقوقی دارد

باسلام
شمابایداظهارنامه ای از طریق دفاتر الکترونیک قضایی برای کارفرما ارسال وباقیدشماره سفته تقاضای استردادسفته رانماییددرصورت امتناع کارفرمادادخواستی به خواسته استرداد سفته تقدیم مراجع قضایی نماییدوچنانچه کارفرما نتواند اثبات کند که از طرف شما خسارتی ره وی تحمیل شده دادگاه حکم به الزام کارفرما به استرداد سفته خواهد کرد.

با سلام
نمی تواند حقوق شما رابلوکه کند

شرکت باید طبق چکها اقدام کند و نمی تواند حقوق شما رابلوکه کند .‌چون شما فقط ویزیتور هستید نه مسئول پاس شدن چکها

سلام طبق قانون کار مواردی که کارفرما حق کسر از حقوق کارگر را دارد در ماده ۴۵ آن احصا شده است، پس در خصوص سوختی مشتری حق کسر ندارد.
۲_ اگر در سفته قید شده باشد حسن انجام کار تا زمانی که اثبات نشود شما خسارتی وارد کردید نمی‌تواند از آن استفاده کند (آن هم با رای دادگاه) و در صورت به اجرا گذاشتن شما میتوانید از ایشان شکایت کیفری خیانت در امانت مطرح کنید که شش ماه تا دو سال زندان هم دارد. در صورتی که سفته سفید باشد یا ... مراحل دیگری بر آن مترتب است