آیا برای پرداخت سهم الارث مادری حتما باید از ساختمان به صورت متراژ به ایشان سهم بدهیم یا خیر می توانیم پول نقد بدهیم؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۲۷۷ #25016288

با عرض سلام و خسته نباشید و تشکر از راهنمایی جنابعالی.
بنده سهم الارث خانه پدری برادر خود را از برادرم خریداری کرده ام.زمانی که این خرید را انجام داده بودم پدرم فوت کرده ولی مادرم در قید حیات بودند . بعد از گذشت ۷سال مادرم فوت کردند.تمامی وراث بعلاوه برادری که سهم او را خریداری کرده بودم تصمیم به مشارکت در ساخت خانه پدری گرفتند.و در دفتر اسناد رسمی اجازه ساخت خانه توسط سازنده را دادند.اکنون که ساخت خانه به پایان رسیده همه وراث بجز برادری که سهم او رار خریداری کرده ام آماده تقسیم و فروش هستند. برادرم ما را تهدید می کنند که اگر خانه را بفروشید شکایت می کنم و جرم شما زندان است و اینکه در تمامی طبقات سهم دارم و نمی توانید بفروشید.
توضیح اینکه تمامی وراث حاضر به پرداخت سهم الارث مادری برادرمان هستیم ولی ایشان قانع به دریافت آن نیستند و سنگ اندازی می کنند.
لطفا راهنمایی فرمائید. آیا ما بدون رضایت برادرمان می توانیم سهم خودمان را بفروشیم؟
آیا برای پرداخت سهم الارث مادری حتما باید از ساختمان به صورت متراژ به ایشان سهم بدهیم یا خیر می توانیم پول نقد بدهیم؟
متشکرم.

مشاوره حقوقی ارث
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

مطابق قانون مادر شما صرفا از بهای ملک ارث برده اند و نه عین ملک و به تبع آن ورثه مادر نیز صرفا از قیمت ملک ارث خواهند برد و نه عین آن.

باسلام میتوانیدتقاضای فروش مطرح کنیداگر مال غیرمنقول قابل تجزیه باشد ازمال غیرمنقول سهم الارث پرداخت میشود درغیراینصورت مبلغ

با درود تصرف حقوقی در مال خود جایز است لیکن تصرف مادی منوط به رضایت سایر شرکا است