آیا دادگاه مصلحت فرزند را در نظر میگیرد یا به زور فرزند را از مادر به پدرش میدهند؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۳۸۰ #24729675

با سلام و‌ وقت بخیر.
مدت ۴ ساله بصورت غیابی از همسرم جدا شدم و دختری به سن قمری ۸ سال کامل دارم. حال پدرش در مدت این سالها با دخترش بغیر از ۶ تا ۹ماهگی ملاقاتی نداشته و بجهت اینکه ایشان را بعد از سالها از بابت نفقه خودم و دخترم و مهریه بازداشت نمودیم، ایشان بعد از پرداخت پیش قسط مهریه و نفقه من و فرزندم از زندان آزاد شدن. بنده مجدد درخواست افزایش نفقه دادم که ایشان درخواست لغو و‌ حضانت فرزندش را داد.
حال سوالم این است:
۱_در دادگاه، رای حضانت داده شد، به رای بدوی اکتفا میکنن یا رای قطعی؟؟ مثلا در رای بدوی اگر گفتن حضانت فرزند به عهده پدرشه، پدر میتونه بچه رو ببره با باید منتظر رای قطعی موند؟؟
۲_آیا من میتونم با مدارکی از قبیل نامه عدم ملاقات پدر با فرزندش در این ۸ سال از کلانتری محل ملاقات، با توجه به اینکه پدر درخواست ملاقات داده بود ولی به ملاقات فرزندش نمی اومد__و یا نامه پزشک قانونی بخاطر ضرب و جرح بنده__و یا ازدواج مجددشان __و یا با قید شدن حضانت فرزند در طلاق نامه__و یا پرداخت کردن نفقه من و فرزندش در زندان و در آخر ایشان را از نظر روح و روانی به کمیسیون پزشکی معرفی کنند، عدم کفایت یا لیاقت را از طرف پدرش بگیرم؟؟
۳_بنده در شورا درخواست افرایش نفقه دخترم را داده ام. آیا این پرونده بسته میشود یا روال عادی خود را تا رای حضانت ادامه پیدا میکند؟؟
۴_آیا دادگاه مصلحت فرزند را در نظر میگیرد یا به زور فرزند را از مادر به پدرش میدهند؟؟
با احترام و تشکر از جوابتان.

مشاوره حقوقی حضانت فرزند
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام،دادگاه مصلحت طفل را در نظر خواهد گرفت.

مصلحت فرزند نیز ملاک خواهد بود...

دادگاه با توجه به شواهد و قراین و مدارک و مستندات موجود و با رعایت غبطه طفل و مصلحت وی تصمیم می گیرد

با سلام
۱. برای اجرای هر رایی، میبایست آن رای قطعیت یابد.

۲. وفق ماده ۱۱۷۳ قانون مدنی؛
هر گاه در اثر عدم مواظبت یا انحطاط اخلاقی پدر یا مادری که طفل تحت حضانت اوست،
صحت جسمانی و یا تربیت اخلاقی طفل در معرض خطر باشد،
محکمه می‌تواند به تقاضای اقربای طفل یا به تقاضای قیم او یا به تقاضای رئیس حوزه قضایی
هر تصمیمی را که برای حضانت طفل مقتضی بداند، اتخاذ کند.
موارد ذیل 《از مصادیق عدم مواظبت و یا انحطاط اخلاقی هر یک از والدین》 است:
۱- اعتیاد زیان ‌آور به الکل، مواد مخدر و قمار.
۲- اشتهار به فساد اخلاق و فحشا.
۳- ابتلا به بیماری‌های روانی با تشخیص پزشکی قانونی.
۴- سوءاستفاده از طفل یا اجبار او به ورود در مشاغل ضداخلاقی مانند فساد و فحشا، تکدی‌گری و قاچاق.
۵- تکرار ضرب و جرح خارج از حد متعارف

و وفق ماده ۱۱۷۵ قانون مدنی؛
طفل را نمی‌توان از ابوین و یا از پدر و یا از مادری که حضانت با اوست گرفت.
مگر در صورت وجود علت قانونی.

لذا در صورت اثبات عدم مواظبت یا انحطاط اخلاقی یا یکی از موارد پیش گفته یا مصادیق دیگر، دادگاه حکم به حضانت والد دیگر،به درخواست وی میدهد.

۳. هر پرونده ای تا پایان مراحل رسیدگی، بقوت خود باقیست.

۴. وفق ماده ۴۱ قانون حمایت خانواده؛
هرگاه دادگاه تشخیص دهد توافقات راجع به ملاقات، حضانت، نگهداری و سایر امور مربوط به طفل، برخلاف مصلحت او است،
یا در صورتی که مسؤول حضانت، از انجام تکالیف مقرر خودداری کند، ویا مانع ملاقات طفل تحت حضانت با اشخاص ذی حق شود،
می تواند در خصوص اموری از قبیل واگذاری امر حضانت به دیگری، یا تعیین شخص ناظر با پیش بینی حدود نظارت وی،
با رعایت مصلحت طفل، تصمیم مقتضی اتخاذ کند.

مطمئنن دادگاه بر اساس قرائن و امارات مصلحت فرزند رو در نظر میگیرد