آیا برای او حق سرقفلی ایجاد میشود؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۲۳۱ #24530839

مغازه ای بصورت اجاره دستی با تمدید هر سال بمدت ۶۵ سال در دست موجر میباشد اگر حق کسب و‌پیشه ایجاد میشود این حق نسبت به سرقفلی چند درصد از سرقفلی میباشد ؟ با تشکر از پاسخ مفید شما .

مشاوره حقوقی کیفری
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
حق کسب و پیشه برای مستاجر هست و برای موجر ایجاد حق نمی کند و در موضوع شما مشمول قانون موجر و مستاجر سال ۵۶ می شود و حق کسب و پیشه برای مستاجر ایجاد می شود

اگر قرارداد اجاره ملک تجاری، ۶۵ سال پیش و در دهه سی منعقد شده تابع قانون روابط موجر و مستاجر مصوب سال ۱۳۵۶ قرار میگیره چرا که مستند به ماده یک ق.ر.م.م ۱۳۵۶، استثنائا عطف به ماسبق می شه و بر قراردادهای اجاره املاک تجاری قبل از خودش نیز حکومت می کنه. با این اوصاف، مستاجر به واسطه استمرار تصرفات، رونق و اعتباری که برای ملک تجاری در این ۶۵ سال تحصیل کرده مستحق حق کسب و پیشه و تجارته. ارزش حق کسب و پیشه و تجارت هم با نظر کارشناسی تعیین میشه و به فاکتورهای مختلفی بستگی داره. حالا اگه مستاجر اومده باشه و در قبال مقبولیت و موقعیت تجاری ملک، مبلغی رو به شما تحت عنوان عوض حق سرقفلی پرداخت کرده باشه، علاوه بر حق کسب و پیشه و تجارت که قهرا و به حکم قانون براش ایجاد شده، مالک حق سرقفلی ملک هم خواهد بود.
در غیر اینصورت فقط مالک حق کسب و پیشه و تجارته.

باسلام.چون مورداجاره تجاری هست؛اگر اجاره نامه قبل از سال ۱۳۷۶تنظیم و شروع شده باشد مشمول قانون مصوب سال۱۳۵۶ اجاره خواهد شد که حق کسب و پیشه برای مستاجر شامل میشود و میزان آنرا کارشناس تعیین میکند و مجزا از سرقفلی هست.

سلام حق کسب و پیشه با حق سرقفلی متفاوت می باشد .

با سلام،حق کسب و پیشه مفهومی مجزا از سرقفلی دارد و میزان آنرا کارشناس تعیین مینماید

باسلام،حق کسب وپیشه از سرقفلی مجزاست...حق کسب برای مستاجر برقراراست وطبق نظرکارشناس بایدپرداخت گردد.

با درود چنان‌چه قرارداد اجاره برای قبل از سال ۷۶باشد حق کسب و پیشه و سرقفلی وجود دارد میزان آن را کارشناس تعیین خواهد کرد
اسناد و مدارک مربوطه باید بررسی شود