اثبات مالکیت املاک فاقد سند به چه نحو است؟

پرسیده شده
۹ پاسخ ۱۰۰ #24502767

سلام. خسته نباشید، تعدادی ملک سنددار وفافد سند به جای مانده از پدرم که بعد فوت درتصرف فامیلهای میشه. بنده درسن قانونی اثبات مالکیت وخلعیددادم به طرفیت متصرف اصلی وپسرش( قییم)از میزان خواسته ۱۲هکتار زمین زراعی و۵۷۶مترمنزل مسکونی و۴۰۰۰مترباغ. درآن پرونده نسبت به املاک سند دار۷هکتاربه نفع بنده حکم، ونسبت به خوانده دوم( قییم)و باقی میزان خواسته رای به بی حقی خواهان صادر شد. توضیح( ازمیزان خواسته۴هکتارهم سند به نام خوانده بوده(). ولی واسه فاقد سندها دادگاه کاری نکرد وقاضی، به بنده گفت واسه اینها یک دعوای جدا گانه مطرح کنید. حالا میخواهم طرح دعوا کنم.( ادله بنده شهادت پیرمردهاو۲برگه اقراربه مالکیت بنده ازسمت خواندگان، ویک قولنامه که نصف املاک فاقد سند دست نویس از پدر خواندگان دارم). حالاسوالم اینه بنده به چه عناوینی طرح شکایت کنم. وازاون قسمت رای بر حقی میترسم درحالی که اصلا دادگاه نسبت به املاک فاقد سندهیچ مدرکی یا دلیلی نخواستن.ممنون ازسایت خوبتون اجرتون باخالق

مشاوره حقوقی قراردادها
۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

برای خلع ید در مورد زمین فاقد سابقه ثبتی باید اثبات مالکیت هم از دادگاه خواسته شود ادله کافی مبنی بر اثبات دعوی ضمیمه دادخواست نمایید

درود بر شما؛
هرچند سوال شما دارای ابهامات زیادی است و باید کلیه اسناد و مدارک و رای دادگاه به دقت بررسی شود ولی به طور کلی نسبت به املاکی که حکم بر بی حقی شما صادر شده در صورتی که مدارکی دال بر مالکیت خود داشته باشید مانند قولنامه یا شهادت شهود، باید اول دعوای اثبات مالکیت مطرح کنید و در صورتی که حکم به نفع شما صادر شود میتوانید دعوای خلع ید علیه متصرفان ملک مطرح نمائید. موفق باشید

سلام اولا که مطابق رای وحدت رویه شماره ۵۶۹ دیوان عالی کشور دعوی اثبات مالکیت نسبت به اموال غیر منقول دارای سابقه ثبتی قابلیت استماع ندارد ثانیا دادخواست خلع ید مطابق رای وحدت رویه شما ۶۷۲ دیوان، فرع بر مالکیت است و غقط به استناد سند رسمی قابل پیگیری است، عنوان دادخواست حسب مورد الزام به تحویل مبیع و الزام به تنظیم سند رسمی خواهد بود

با سلام
ابتدا باید مالکیت خود را اثبات‌کنین چراکه خلع ید فرع بر اثبات مالکیت بوده و سپس خلع ید را‌مستند به سندرسمی مطرح کنین

با سلام
مستند به موارد اعلامی فوق دادخواست اثبات مالکیت و خلع ید و مطالبه اجرت المثل ایام تصرف مطرح نمایید.

با سلام
خلع ید منوط به داشتن سند رسمی است

با سلام
شما می توانید به استناد شهود و مدارکی که فرمودید دادخواست اثبات مالکیت و خلع ید مطرح نمایید