اگر دوست دختر من خودکشی کند آیا من مجرم محسوب می شوم؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۷,۸۵۲ #24426252

دختری من رو دوست دارد و خانواده اش هم در جریان موضوع هستند،دختر من رو تهدید به خود کشی کرده، میخواستم بدونم در صورت خود کشی مجرم محسوب می شوم یاخیر؟

مشاوره حقوقی کیفری
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام

خودکشی جرم نیست
وقوع این امر مسئولیتی را متوجه کسی نمی کند

خانواده اش هم در جریان موضوع هستند رو باید بیشتر توضیح بدهید

خیر با فرض اینکه شما تمام واقعیت را نوشته باشید جرمی به شما منتسب نمی باشد

در صورتی که شما ایشان را ترغیب به خودکشی نکرده باشید خیر شما مسئولیتی ندارید . بهتر است موضوع را به خانواده شان اطلاع دهید .

قانونگذار با تصویب قانون جرایم رایان های در سال ۱۳۸۸ بحث جدیدی با موضوعیت معونت در خودکشی را مطرح کرد. مطابق با این قانون، برای اینکه معونت در خودکشی جرم باشد، باید منحصرا
از طرق سامانه های رایانه ای، مخابراتی و حامل های داده به عمل آید. در دعوت و معاونت در خودکشی،
روش خودکشی موضوعیت ندارد و تفاوتی ندارد که خودکشی با روش موردنظر
دعوت کننده محقق شود یا نشود. دعوت به خودکشی مقید به نتیجه نیست، هرچند برای تحقق
آن سوءنیت خاص که متضمن قصد خاص دعوت به خودکشی باشد ضروری است.
در حقوق کیفری ایران خودکشی و هر نوع معاونت در آن را تا سال ۱۳۸۲ فاقد وصف مجرمانه تلقی نموده بود ء اما پس از این تاریخ, با تصویب دو قانون مجازات جرایم نیروهای مسلح و قانون جرایم رایانه‌ای در شرایط خاصی معاونت در خودکشی را جرم انگاری نموده اما بازهم در کلیت, عدم جرم بودن معاونت در خودکشی است. ورای تعیین مجازات معاون در خودکشی, در قوانین اخیر الذکر, احتمال تعقیب کیفری شخص یا اشخاصی را که نفر دیگری را به سمت خودکشی سوق یا وسایل این رفتار را برای وی فراهم میکنند وجود دارد
معاونت در حقوق ایران عملی است استعاری از عمل مباشر اصلی بنابراین چنانچه عمل مباشر جرم نباشد عمل معاون نیز به تبع آن جرم محسوب نمیشود. خودکشی جرم نیست و مجازاتی ندارد ولی اگر شما با تهدید به افشا اسرار و یا تهدید به برملا کردن رابطه خود و یا بدلیل عمد شما در برملا کردن روابط شخصی باعث خودکشی او شدید به جرم معاونت در خودکشی مورد تعقیب قرار خواهید گرفت