چگونه توجیه پذیر است و چرا شاهد از خواهان خواسته نشده است؟

پرسیده شده
۹ پاسخ ۱۹۱ #24376615

با سلام و عرض خسته نباشید
عموی بنده درخصوص ملکی علیه وراث مرحوم پدرم دعوی اثبات مالکیت اقامه نموده و مدعی است که ملک متعلق به پدرش (پدربزرگ بنده) می باشد. این درحالیست که ملک حتی در زمان حیات پدر خواهان (پدربزرگ بنده) در تصرف مرحوم پدرم بوده است.
حال در حین رسیدگی قاضی از اینجانبان (وراث پدرم) برای اثبات مدت زمان تصرفات پدرمان شاهد خواسته است. این مسئله که ما برغم خواهان نبودن بایستی شهود معرفی کنیم چگونه توجیه پذیر است و چرا شاهد از خواهان خواسته نشده است؟ و اگر ما شهود معرفی بکنیم یا از این امر ناتوان باشیم، چه پیامدهایی خواهد داشت؟
لازم به ذکر می دانم ملک مورد نظر فاقد هرگونه سند رسمی و یا عادی است و خواهان ضمن دادخواست به ۳۰ سال تصرف پدرم اقرار ولی ادعا دارد قبل از آن و زمان حیات پدرش در تصرف پدرش(پدر بزرگ بنده) بوده است که بعدا توسط پدر بنده غصب شده است

مشاوره حقوقی ملکی
۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درود
باتوجه به اینکه خواهان اقرار به تصرف پدر مرحوم شما کرده به نحوی به نفع خوانده بوده لزا شهود معرفی کنید سبق و ذی حق بودن مالکیت پدرتان را اثبات نمایید

سلام
درست می گویید بار اثبات دعوی با عموی شما هست ولی با معرفی شاهد میتوانید دعوای خود را ثابت کنید

باسلام به نظر می رسد معرفی شهود به ضرر شما نباشد درصورت معرفی شهود و اثبات تصرف سابق پدرتان ممکن است دعوی خواهان رد شود.

بادرودوسلام تصرف پدربزرگ را از طریق عموی شما اثبات می شود.

باید کل مذاکرات دادگاه بررسی شود تا علت این اقدام مشخص شود.

باسلام
شما درست می‌گویید. مطابق اصول حقوقی بار اثبات دعوی بر عهده خواهان است. اما ممکن است خوانده در خلال مدافعات خود مطالبی مطرح کند که توجه دادگاه را جلب نماید و نیاز به اثبات داشته باشد.

احتمالا مستندات خواهان دادگاه را مجاب نکرده و شما میتوانید با تعرفه شهود مالکیت خود را اثبات و ادعای خواهان را رد کنید.