آیا قولنامه بین خریدار وفروشنده بدون شاهد و بنگاه اعتبار دارد؟

پرسیده شده
۱۶ پاسخ ۱۸,۸۸۵ #24267

شخصی واحد اپارتمانی را به بنده ٣سال پیش فرخته است قولنامه را در دفتر خودش وبدون شاهد به دست خط خودش تنظیم کرده است حالا پس از٣ سال شخص دیگری ادعا میکند که به اوهم فروخته شده البته بعد از تاریخ قولنامه من حال سوال من این است که قولنامه من اعتبار دارد یا نه در ضمن فروشنده در اگاهی اقرار کرده که به من فروخته واز من پول دریافت کرده اما به من تهمت ربا زده ومیگوید پول دریافت شده را از بابت ربا گرفته ام حتی اخیراً هم مابقی پول اپارتمان را که بابت تحویل نگه داشته بودم را هم گرفته

مشاوره حقوقی انتقال مال غیر
۱۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
طبق فرموده شما :با توجه به اقرار ایشان مبنی بر فروش و اثبات امضا ایشان و اسناد مربوط به پرداخت ثمن نیازی به شهود نیست وباتوجه به اینکه معامله شما مقدم بر معامله دیگر بوده شما مالک هستید چنانچه ایشان ادعای ربا دارند باید در دادگاه اثبات نمایند .

بنام خدا،بله معتبر است و از اسناد پرداختی و سایر دلایل میتوانید برای اثبات بیع استفاده نمایید.

باسلام با استناد به ماده ۱۰ قانون مدنی شرایط عقد حاصل شده است و دلیلی برای بی اعتباری وجود ندارد اما شرایط اثبات � قوت خود باقی می‌ماند و کمی اثبات را سخت می نماید

با سلام و ارادت سند تنظیم شده سندی عادی است که قابل اثبات می باشد .البته شما فیش های واریزی به نام ایشان و در صورت امکان اگر شاهدی هم دارید ضمن مراجعه به دادگاه می توانید عنوان کنید .البته کارشناس خط هم می تواند سند شما را اثبات کنند ...اقرار ایشان در کلانتری شاید خیلی مثمر ثمر نباشد اما می تواند به ظن قاضی در دادن رای کمک کند

قولنامه شما معتبر است مسبت به قولنامه دوم و اقرار عند الحاکم پذیرفته شده می باشد.

با سلام
بله
حتی مبایعه نامه دستی نیز دارای سند عادی و معتبر است
با استناد به فیش یا مبالغ واریزی و نیز با استناد به شهود اقدام گردد

با توجه به اقرار ایشان مبنی بر فروش و اثبات امضا ایشان و اسناد مربوط به پرداخت ثمن نیازی به شهود نیست وباتوجه به اینکه معامله شما مقدم بر معامله دیگر بوده شما مالک هستید چنانچه ایشان ادعای ربا دارند باید در دادگاه اثبات نمایند وچنانچه اثبات شود که معامله ربوی بوده معامله باطل است