آیا ممکنه در پرونده های کیفری قرار وثیقه صادر نشود و تا پایان تحقیقات متهم در زندان به سر ببرد؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۳۵۹ #24225597

سلام
چند تا سوال داشتم.
۱- آیا ممکنه در پرونده های کیفری (مخصوصا زمانی که اتهام بصورت انتسابی به متهم داده شده) قرار وثیقه صادر نشود و تا پایان تحقیقات متهم در زندان به سر ببرد؟
۲- اینکه شاکی از تهران شکایت میکند‌، پرونده به بیرجند بدست متهم میرسد؟
حال قاضی بیرجند لجبازی میکند و قرار وثیقه رو انجام نمیدهد و متهم را به زندان میاندازد، آیا میشه متهم رو بیرون آورد از زندان یا نمیشه؟ ۳- اگر در پرونده کیفری قرار وثیقه صادر نشود تکلیف متهم چیست؟
باید تا پایان تحقیقات در زندان باشد؟
ممنون میشم پاسخ تک تک سوالامو بدین چون واقعا واسم مهمه.
ممنون از همه عزیزانی که پیام های من و خیلیای دیگرو میخونن وقت میذارن و جواب میدن
یا علی

مشاوره حقوقی کیفری
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام

۱ _ اگر تامین صادر شود و متهم ارائه نکند در بازداشتگاه خواهد ماند
۲ _ اگر نشانی متهم در شکواییه صحیح داده شود ابلاغ انجام خواهد شد
۳ _ اگر قاضی علی رغم صدور قرار وثیقه حاضر به قبول آن و آزادی متهم نیست مرتکب تخلف شده

با سلام
۱-قرار وثیقه یک قرار تامین کیفری است ، مطابق ماده ۲۱۷ از قانون ایین دادرسی کیفری بازپرس پس از تفهیم اتهام و تحقیق لازم در صورت دلایل کافی یکی از قرارهای تامین کیفری را صادر می نماید.
شدیدترین نوع قرار تامین کیفری قرار بازداشت موقت است که با توجه به جرم ارتکابی مقام محترم قضایی با صلاحدید آن را صادر مینماید ،لکن در صورت صدور قرار بازداشت موقت متهم بازداشت میگردد و مطابق ماده ۲۴۲ بستگی به نوع جرم واقع شده می بایست نسبت به قرار تامین کیفری که متهم به علت آن در بازداشت می باشد ظرف دوماه در برخی جرایم و ظرف یکماه نسبت به جرایم دیگر تصمیم گیری شود و یا قرار بازداشت موقت فک شود و یا تخفیف داده شود و به قرار تامین دیگر مثل قرار وثیقه تبدیل گردد و یا قرار بازداشت موقت تمدید میگردد ، در هر صورت بازداشت موقت نباید از حداقل مجازات حبس مقرر در قانون برای آن جرم بیشتر باشد ودر مجازاتهای سالب حیات مدت بازداشت موقت حداکثر دوسال و در سایر جرایم حداکثر یکسال خواهد بود. متهم می تواند نسبت به ابقا (تمدید )قرار بازداشت موقت ظرف ده روز به دادگاه صالح اعتراض نماید.ماده ۲۱۷ و ۲۴۲ از قانون آیین دادرسی کیفری را مطالعه بفرمایید.
۲-رسیدگی به جرایم اصولا در دادسرا و یا دادگاه محل وقوع جرم رسیدگی می شود بنابراین به طور مثال اگر جرمی در مشهد اتفاق بیافتد و شاکی مقیم تهران باشد ، دادسرا و یا دادگاه صالح شهر مشهد رسیدگی مینماید.
موفق باشید.

بله . اگرقرار بازداشت موقت باشد
لج بازی قاضی تخلف قضایی است

با سلام
پرونده در محل وقوع جرم رسیدگی میشود
و به متهم ابلاغ می شود
شما باید تقاضای تبدیل تامین نمایید که درصورت موافقت بازپرس این امر اتفاق می افتد