منظور از متن (ادعای شما در قبال دارنده ی با حسن نیت مسموع نیست)چه میباشد؟

پرسیده شده
۹ پاسخ ۲,۹۱۵ #23947756

با سلام

این متن رو در مورد دفاع از چک های برگشتی به من گفتند.
من و شریکم مشغول کار و کاسبی بودیم و بیش از ۵ سال است که همه خرید ها با دسته چک من انجام میشه و در این اواخر ۲ فقره چک به شریکم داده بودم تا واسه مغازه خرید کنه، در این حین بنا به دلایلی به مشکل خوردیم و شراکت مون به هم خورده و ایشان چک های مرا که به صورت امانت در دستش بود به اجرا گذاشته و منم قبل از اینکه به اجرا بگذاره از طریق اظهارنامه چک ها را مطالبه کردم و نوشتم که در صوت عدم استرداد چک ها علیه ایشان شکایت خواهم نمود و چون چک ها را نداد منم شکایت کردم،هنوز دادگاه تشکیل نشده.

حال در جواب این عمل یکی از دوستان به من میگه که:ادعای شما در قبال دارنده ی با حسن نیت مسموع نیست.
خواستم معنی این مطلبش رو واضح تر بدونم.
ممنون از همه بزرگواران

مشاوره حقوقی چک
۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
یعنی تا زمانی که دلیلی بر ارتکاب جرم کسی که چک در اختیار اوست ارایه ندهید، دعوی شما قابلیت رسیدگی ندارد.

سلام و ارادت
یعنی وجه چک ها را به دارنده آن که شخصی غیر از شریکتان است را بایستی بپردازید و موضوع شکایت شما از شریکتان مانع از مطالبه وجه چک ها نیست .

با سلام، ادعای شما رو در مقابل ایشان نه پذیرفتن

بنام خدا،امضا کنندگان اسناد تجاری نمی توانند به روابط خصوصیشان با امضاکنندگان قبلی یا صادرکننده سند تجاری، در مقابل دارنده آن استناد کنند. برای مثال شخصی که چک را صادر کرده یا کسی که آن را با ظهر نویسی به دیگری منتقل کرده است نمی تواند به ایراداتی که ممکن است در روابط او با صادر کننده یا ظهرنویسان قبلی ایجاد شده باشد علیه دارنده چک استناد کند و از این رو از پرداخت مبلغ چک خودداری کند. ایراداتی مثل بطلان معامله، فرضا شخصی برای انجام معامله ای چکی را صادر می کند، طرف معامله که چک را دریافت کرده است آن را با ظهر نویسی به شخص دیگری منتقل می کند، حال اگر قرارداد باطل شد هر دو شخص (صادرکننده و ظهر نویس چک) در مقابل دارنده آن مسئول هستند و نمی توانند به دلیل بطلان یا فسخ قرارداد از پرداخت آن خودداری کنند.
استثنا این اصل زمانی است که دارنده در زمان گرفتن سند تجاری، نسبت به ایرادات سند آگاه بوده و برای وارد کردن زیان به صادر کننده سند آن را می گیرد به این شخص دارنده با سونیت گویند. در صورت اثبات سونیت او ایرادات سند تجاری در مورد او قابل طرح است.

با سلام خدمت شما بزرگوار
اگر چک را شریکتان یه شخص دیگری داده(ثالث) باشد و بین شما و شریکتان اختلاف وجود داشته باشد یا اینکه با هم دیگر تبانی نکرده باشید شخصی است که دارای حسن نیت اخلاقی می باشد . بر ذمه شما می باشد که چک را پرداخت نمایید.

با سلام
شخص ثالثی که چک به وی منتقل شده و از فعل وانفعالات صدور چک واختلافات شما باشریکتان مطلع نبوده وبا شریکتان هم تبانی نکرده باشد.دارنده با حسن نیت بشمار میرود و شما باید مبلغ چک را به وی پرداخت کنید
بعداز آن میتوانیدعلیه شریکتان دعوی حقوقی وکیفری مطرح کنید

دارنده باحسن نیت یعنی شریک شما چک را به دیگری واگذار کرده . اگر اون شخص ( دیگری ) بابت چک اقدام کند قطعا محکوم می شوید به مبلغ چک