همسرم مشغول به کار شده است، چگونه مانع او شوم؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۲۸۳ #23895457

با سلام
همسرم چند ماه بدون دلیل و با اصرار خانواده منزل را ترک کرده و در طول ۵ ماه هنوز درخواست طلاق نداده ولی استرداد جهیزیه و طلب مهریه انجام شده، در این مدت همسرم بدون اجازه بنده عمل تاتو روی ابرو انجام داده که کاملا برخلاف میل بنده بود، قبلا هم سر موضوع بحث داشتیم ولی چون مادر و خواهرشان داشتن اونا بیشتر مایل بودم این عمل و انجام بده و در مغازه ایی به فروشندگی مشغول هست که این کار هم در حیثیت خانواده ما نیست و خود منم اصلا مایل نبودم و از اول زندگی هم همسرم یه ساعت شغل نداشته.
لذا بنده میتونم دادخواستی مبنی بر این کارها داشته باشم؟
۷ سال زندگی مشترک یه دختر ۶ ساله در حضانت بنده.

مشاوره حقوقی خانواده
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

" شوهر می تواند زن خود را از حرفه یا صنعتی که منافی مصالح خانوادگی یا حیثیات خود یا زن باشد ، منع کند. "

اول اینکه اختیار شوهر بر منع اشتغال زن محدود به تحقق یکی از این دو شرط است : شغل زن مصالح خانوادگی را تحت الشعاع قرار دهد و یا به حیثیت زن یا مرد خلل وارد آورد. پس در نتیجه هر مردی به هر بهانه ای نمی تواند زن را از اشتغال به شغل محروم دارد. این حق در قانون اساسی برای همه مردم اعم از زن و مرد به رسمیت شناخته شده است.

بایستی الزام به تمکین نمایید و درخواست جلوگیری از کارکردن ایشان را نمایید

سلام فقط در خصوص شغل می توانید با اثبات این موضوع که مخالف مصالح و حیثیت خانوادگی می باشد ، از دادگاه درخواست منع اشتغال را بنمائید .

با احترام بایستی اثبات نمایید که شغل ایشان سالب و کسر شان اجتماعی و خانوادگی شما است تا بتوانید ایشان را از اشتغال منع نمایید.

با سلام
شوهر شخصا نمی‌تواند به محل کار همسرش رجوع کرده و منع اشتغال وی را بخواهد و باید از طریق دادگاه دادخواست منع اشتغال زوجه را تقدیم و بعد از گرفتن حکم منع اشتغال زوجه آن را به محل کار زن برده و به طور قانونی وی را از کار کردن منع کند. بنابراین مرد نمی‌تواند به صرف ادعا از اشتغال یا ادامه اشتغال همسرش جلوگیری به عمل آورد، بلکه در این مورد شوهر ابتدا باید به عنوان مدعی در دادگاه اقامه دعوی کند و بعد از اثبات منافی بودن شغل زن با مصالح خانوادگی یا حیثیات خود یا زن منع او را از دادگاه بخواهد.بدیهی است در این مورد اگر به تشخیص دادگاه اشتغال زن با مصالح خانوادگی یا حیثیات زن یا شوهر منافات نداشته باشد، مرد نمی‌تواند از آن جلوگیری کند.
و نشوز زن را هم از طریق دادخواست عدم تمکین اقدام کنید
با تشکر دربر

با سلام و احترام
دادخواست الزام به تمکین علیه ایشان مطرح کرده و اگر شغل ایشان خلاف شئونات خانوادگی است میتواند مانع کار ایشان شود