با توجه به اینکه ایشان بدون اجازه از خانه خارج شده اند و مراجعت نیز نکرده اند تکلیف چیست؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۳۲۴ #23609686

با سلام
پس از دعوای فی مابین بنده و همسرم ایشان توسط پدر زنم از خانه خارج شدند و درصدد پرونده سازی برای بنده در خصوص زد و و خورد همسر را دارند. با توجه به اینکه ایشان بدون اجازه از خانه خارج شده اند و مراجعت نیز نکرده اند تکلیف چیست؟
دوم اینکه آیا می توانند از فرزندانم (زیر ۱۰ سال ) برعلیه من در دادگاه به عنوان شاهد استفاده کنند و اینکه آن ها وابسته به مادر هستند و میتوانند هر حرفی را یاد بگیرند و بگویند.
با تشکر

مشاوره حقوقی الزام به تمکین
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود ابتدا اظهارنامه ارسال دارید اگر افاقه ننمود سپس دادخواست دهید

با سلام
میتوانید با مراجعه به دفاتر قضایی دادخواست عدم تمکین صادر نمایید
شاهد باید بالغ باشد
ولی بهتر است منزل پدری ایشان مراجعه نمایید و کدورت ها را رفع کنید

با سلام
شما میتوانید اظهارنامه ارسال نمائید و از زوجه بخواهید که به منزل مشترک برگردند، شهادت فرزندان شما که به سن قانونی نرسیده اند دلیل محسوب نمی شود لیکن میتوان اماره قضایی تلقی نمود

سعی کنید مشکل را به صورت خیلی مسالمت آمیز و دوستانه حل وفصل بنمایید و البته اگر امکان پذیر نبود فعلا نفقه زوجه و فرزندان مشترک را به صورت ماهیانه و با دریافت رسید پرداخت نمایید.
از طریق دفترخدمات قضایی اظهارنامه ای برای زوجه جهت مراجعت به منزل مشترک ارسال نمایید.

سلام
مراجعت نیز نکرده اند تکلیف چیست؟
در مواردی که زن بدون اجازه همسر منزل را ترک کند، از آنجا‎‎ که ترک منزل، یکی از مصادیق عدم تمکین به شمار می‎رود، بنابراین، شوهر می‎تواند به دادگاه مراجعه کرده و الزام زن را به تمکین بخواهد.
قانون برای ترک خانه توسط زن استثنائاتی در نظر گرفته است که در این موارد، خروج زن از منزل، عدم تمکین محسوب نمی‎شود و موجب محرومیت زن از دریافت نفقه نخواهد شد
خروج از منزل برای مداوا به تشخیص پزشک
در مواردی که زن به دلیل خطری که از جانب شوهر، او را تهدید می کند، مجبور است منزل را ترک کند،

هر حرفی را یاد بگیرند و بگویند.//////////
یکی از شرایط شهود بلوغ است و و پذیرش شهادت با قاضی پرونده است .
به‌موجب ماده ۱۷۴ قانون مجازات اسلامی «شهادت عبارت از اخبار شخصی غیر از طرفین دعوا به وقوع یا عدم وقوع جرم توسط متهم یا هر امر دیگری نزد مقام قضایی است.» همچنین مطابق ماده ۱۵۷ قانون فوق‌الذکر «شهادت شرعی آن است که شارع آن را معتبر و دارای حجیت دانسته است، اعم از آن‌که مفید علم باشد یا نباشد.» البته بر اساس ماده ۱۷۶ قانون مجازات اسلامی «در صورتی‌که شاهد واجد شرایط شرعی نباشد، اظهارات او استماع می‌شود. تشخیص میزان تاثیر و ارزش این اظهارات در علم قاضی در حدود اماره قضایی با دادگاه است.»

با سلام یکی از تکالیف قانونی زن تمکین از همسر است و در مقابل، شوهر نیز موظف به پرداخت نفقه است. طبق قانون، یکی از مهم‌ترین موارد تمکین زن سکونت وی در محل اقامت همسر است که بر اساس آن، اصولا زن باید در همان منزلی که شوهر تدارک دیده است سکونت کند. بنابراین در مواردی که زن بدون دلیل موجه، منزل مشترک را ترک و در محلی غیر از آن سکونت کند، از نظر حقوقی برای وی پیامدهایی در پی خواهد داشت:

۱.اولین و مهم‌ترین پیامد ترک منزل از طرف زن به عنوان عدم تمکین ، از بین رفتن نفقه زن است و مرد دیگر موظف به پرداخت آن نیست. البته لازم است که مرد ترک منزل از سوی زن را در دادگاه خانواده اثبات کند.

۲. اگر زوج بخواهد برای طلاق اقدام کند و عدم تمکین یا ترک منزل توسط زن به اثبات رسیده باشد، دیگر حکم به تقسیم اموال و دارایی‌های مرد صادر نخواهد شد.

۳. در صورتی که ترک منزل توسط زن که از موارد اساسی عدم تمکین محسوب می‌شود در دادگاه به اثبات برسد، مرد می‌تواند دادخواست اجازه ازدواج مجدد ارائه کند. در این صورت، دادگاه ممکن است حکم به ازدواج مجدد بدهد و مرد می‌تواند دراین خصوص اقدام کند.

البته در نظر داشته باشید در صورت پیگیری زوجه و شکایت از شما ضرب و شتم ایشان پیامدهایی برای شما به دنبال دارد .

شما می توانید دعوی الزام به تمکین بر علیه همسرتان اقامه کنید و قبل از آن از تنی چند از همسایگان کمک گرفته و استشهادیه ای فراهم آورید
در خصوص بخش دوم اطفال شاهد شرعی نیستند اما اگر قوای تمییز خیر و شر را داشته باشند می توانند به عنوان مطلع در جلسه شرکت کنند