تدلیس در ازدواج چه حکمی دارد؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۲۴۲ #23593974

با سلام من در تاریخ ۹۷.۱۲.۲۱ ازدواج کردیم
و در یکسال بعد بعلت کرونا عروسی نکردیم و جهاز آوردن خانه ما ولی بعد ۱۰ روز دختره و دخالت خانواده اش منزل من را ترک به خانه پدری ترک کرد
حالا شکایت ترک انفاق نفقه اینها به سود من اومد و در حکم نامزد عرفی می باشد محکوم شدن
حالا بعد دو سال رفتن فریب در ازدواج کردن که شغل در اسناد ازدواج کارمند هست
ولی من شغل هم آزاد هست
حالا نمیدونم فریب در ازدواج بعد دو سال شکایت کردن
حالا به نظرتان چی می‌شود

مشاوره حقوقی فسخ نکاح
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود به زعم بنده نسبت به تدلیس در ازدواج به نتیجه نمی رسند.

درود
اگر عقد به علت کارمند بودن صورت گرفته تدلیس می تواند موجب فسخ نکاح شود.

اگرموضوع ازدواج بنای بر کارمندبودن باشد

فقط درصورتی امکان اثبات فریب در ازدواج هست که ازدواج متباینا و براساس شغل زوج واقع شده باشد . ضمن اینکه فسخ نکاح فوریت دارد و عادتا گذشت ۲ سال موجب از بین رفتن فوریت در خیار فسخ می شود .

درود بر شما، چنانچه نکاح بر این وصف استوار شده باشد، موجب فسخ خواهد شد.

با سلام
صرف درج شغلی خاص در عقدنامه ولو به دروغ،دلیلی بر جرم فریب در ازدواج نمی‌باشد، بلکه باید ثابت شود عقد بر مبنای همین شغل خاص واقع شده است

شکایت ایشان در صورتی به نتیجه خواهد رسید که ثابت نمایند علت اصلی و مبنای ازدواج شغل درج شده بوده است