پدرم نفقه نمی دهد، آیا می توانم از او شکایت کنم؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۴۲۲ #23542601

من دختر ۳۰ساله بیکار هستم۳برادر دارم.پدر و مادرم بازنشسته فرهنگی هستن.تا جایی که یاد دارم پدرم برای مادرم هیچ هزینه ای نکرده نه نفقه نه درمان نه هدیه.مادرم همیشه پولشو تمام کمال خرج خانه کرده.الان که من و برادرم بیکاریم بیمه بیکاری برایمان میپردازد.پول تو جیبی میدهدوخرید خانه میکند.پدرم هم در خریدهای خانه هزینه میکند و گاهی پول تو جیبی اگر مایل باشد به مقدار کم.چند سال پیش که دانشجو بودم واقعا در مذیقه بودم.پول تو جیبی بصورت مرتب ندارم.نه خرج پوشاک اضافه نه تفریح نه طلا میخرم. یک حساب بانکی دارم که مادرم هر ماه ۱۱۲۰۰۰هزار تومن سود پس اندازشو برام میریزه.در ماه هم اگر هزینه دیگه ای داشته باشم سعی میکنه مهیا کنه.البته من خودم سعی میکنم هزینه نکنم در صورتی که گاهی نیاز دارم.پدرم چون میبینه مادرم پول میده خیالش راحته.در حال آماده شدن برای کنکور هستم و به کلاسهای آموزشی احتیاج داشتم ولی میدانم پدرم پول نمیدهد مادرم هم ندارد.پدرم از اول زندگی مشترک در حال پول قرض دادن و ضامن شدن برای فامیل خودش است و تا الان از خیلی از اینکارهاش خبر نداریم و اطلاع نمیدهد.به برادرهام پول قرض داده هزینه کرده ولی نه پول تو جیبی.ولی الان هم به من پول تو جیبی نمیدهد و در خرجهای خانه کم میگذارد .من چندین بار به پدرم گفتم پول احتیاج دارم و خودت هرماه بهم بده ولی اینکارو نکرده.اخیرا ۳دفعه هر ۴-۵ماه یکبار ۲۰۰هزار تومن به حسابم ریخته اگر بالاتر از ۲۰۰تومن درخواست داشته باشم به آه و ناله می افته که من یه کارمند ساده ام مگه چقدر حقوق میگیرم و مبلغ دلخواه خودشو میده.من ۳سال درمان اعصاب انجام میدم و دوست نداشتم بهش بگم ولی هزینه داره و میخوام ورزش کنم یا کلاس آموزشی برم یا هر کار کوچکی بخوام انجام بدم محدودیت دارم و نمیشه.الان برای کنکور آماده میشوم نیاز به کلاس داشتم که مادرم بخاطر این انگشترشو فروخت .دیگه وقتی از خساست پدرم میبینم ازش درخواست نمیکنم.شما بفرمایید چطور بهش حالی کنم که(وظیفه ش )هست حداقل پولی به من بدهد و اگر نداد چطور تهدیدش کنم؟ قبلا میخواستم شکایت کنم ولی به خاطر آبرو نکردم.هربار که متوجه میشیم دوباره ضامن کسی شده و حتی اقساط معوقه اونارو اخطار گرفته یا به دخترهای هم سن خودم توی فامیلش عیدی داده بیشتر اعصابم خورد میشه دخترهایی که هیچ نیاز مالی ندارن و در رفاه کاملن پدرم بهشون عیدی داده و به خود من نداده.مدام بخاطر اینکه اگه چیزی بهش بگیم ناراحت میشه و عصبانی میشه چیزی نگفتم

مشاوره حقوقی خانواده
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

مطالب شما را خواندم طبق اظهارات شما پدرتان درراستای قانون نفقه راپرداخت می کند . ازیکسو پول توجیبی الزام قانونی برای نفقه نیست و ازسوی دیگر مادامی‌که تحصیل، یک امر ضروری تلقی می‌شود پدر موظف به پرداخت نفقه خواهد بود. اما در صورتی که فرزند قصد تحصیل در دانشگاه را داشته باشد، اجباری بر پدر ، برای پرداخت هزینه کنکور و تحصیل در دانشگاه وارد نخواهد بود.

سلام دختر تا زمانی که ازدواج نکرده مستحق دریافت نفقه میباشد