همسرم با رضایت خودش من را به خانه پدرم آورده است می تواند برای الزام به تمکین اقدام کند؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۳۸۸ #22967797

سلام مدتی است که همسرم میگوید نمیخواهد با من زندگی کند ولی از ترس مهریه خودش اقدام به طلاق نمیکند..حالا من به منزل پدرم آمده ام با اجازه خودشان الان قصد گرفتن گواهی عدم تمکین دارد عقدنامه دست پدرم است.آیا میتواند کاری کند؟اگر الزام به تمکین بگیرد من میتوانم برنگردم؟ واگر برنگردم چه عواقبی دارد؟میتواند مهریه ندهد؟آیا برای اجرا گذاشتن مهریه عقدنامه لازم است؟

مشاوره حقوقی الزام به تمکین
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود فراوان
مطالبه مهریه ارتباطی با طلاق ندارد و زوجه میتواند هر زمان که خواست مهرش را از زوج مطالبه نماید .
در صورتی که الزام به تمکین نمایند و شما تمکین نکنید فقط نفقه از زمان صدور عدم تمکین به شما تعلق نخواهد گرفت .
شما میتوانید در حال حاضر مطالبه نفقه نمایید و از ایشان نفقه دریافت کنید .
از طرفی هم مهریه را مطالبه نمایید .
و در خصوص شکایت ایشان بابت الزام به تمکین در جلسه دادرسی عنوان کنید که خودشان شما را از منزل بیرون کرده است و شهودتان را نیز به دادگاه برای اثبات ادعایتان معرفی نمایید .

با سلام ووقت بخیر
هریک از زوجین که سند ازدواج را ندارد ازطریق دفترخونه ای که صیغه عقد جاری شده است میتواند برای دریافت رونوشت سند ازدواج اقدام کند . و درصورتی که زوج عدم تمکین زوجه را ثابت کند فقط نفقه به زوجه تعلق نمیگیرد و مهریه همچنان برذمه زوج می باشد و باید به زوجه پرداخت کند عدم تمکین مانعی برای پرداخت مهریه نخواهد شد . و درمورد اینکه ایشون شما رو از منزل بیرون کردن باید بتونید با استشهادیه شهود دردادگاه الزام به تمکین این مورد را به دادگاه ثابت کنید .

سلام . حتی اگر زوج شما را از خانه بیرون کرده باشد ، هر زمان درخواست تمکین کرد باید به خانه برگردید . اگر برنگردید ناشزه هستید و مستحق نفقه نخواهید بود .ضمن این که اگر حکم تمکین قطعی شود و شما تمکین نکنید ، مرد می تواند درخواست تجویز ازدواج مجدد مطرح نماید
برای مهریه هر زمان بخواهید می توانید اقدام کنید واصل سند هم لازم است .
طلاق ربطی به مهریه ندارد و در هر حال به زن تعلق می گیرد .