در جلسه دادگاه اظهارات اخذ میشود؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۱,۲۲۵ #22919961

سلام
پس از صدور کیفرخواست پرونده به دادگاه ارسال میشود. دادگاه وقت رسیدگی تعیین و طرفین را احضار و رای مقتضی را صادر میکند
تا اینجا درسته؟ خب حالا در جلسه دادگاه آیا مواجه حضوری و اظهارات اخذ میشود؟ یا فقط حکم دادگاه قرائت میشود؟

مشاوره حقوقی کیفری
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام در جلسه رسیدگی دادگاه، اظهارات اخذ می شود ولی امکان کمی وجود دارد مواجهه حضوری صورت نگیرد. این موضوع چند حالت دارد که هر کدام امکان پذیر است ۱- فقط هر دو طرف دعوی(خوانده و خواهان )حاضر شوند ۲- به همراه وکلایشان حضور یابند( در صورت داشتن وکیل) ۳- فقط وکلا حضور یابند ۴- برروی پرونده لایحه گذارند ۵- حضور یک طرف دعوی با وکیل و طرف دیگر بدون حضور وکیل ( خواه با لایحه ، خواه بدون لایحه) ۶- غیبت.

مواجهه حضوری صورت می پذیرد و ضرورت هم دارد لکن گاها در مواقعی که مقدور نباشد ریاست شعبه تصمیم گیری خواهد کرد

هم چنین معمولا به ندرت پیش می آید در همان جلسه اقدام به صدور و قرائت رای شود که البته به نوع دادگاه و نظر قاضی پرونده بستگی دارد.

عموما آراء دادگاه ها پس از جلسات رسیدگی ،در مدت معین ابلاغ می شوند.

سلام
با صدور کیفرخواست کار رسیدگی در دادسرا تمام میشود و از آن به بعد رسیدگی در دادگاه آغاز میگردد، هرچند کیفرخواست حکایت از احراز جرم برای دادسرا دارد ولی در عین حال دلیل مجرمیت متهم نیست متهم وقتی مجرم شناخته میشود که دادگاه او را محکوم کند.
در جلسه دادگاه آیا مواجه حضوری و اظهارات اخذ میشود؟ بله زیرا دادگاه نخستین باید شرح واقعه
وهمه اظهارات را استماع نماید تا بتواند تصمیم گیری نماید

مواجهه حضوری یکی از روش هایی است که مراجع قضایی برای کشف حقیقت بکار می برد . در برخی از موارد مواجهه حضوری میان طرفین دعوی یا طرفین و شهود می تواند نکته های مبهم و مسایل پیچیده را روشن سازد . همچنین عکس العمل های اصحاب دعوی یا گواهان یا تناقض گویی های آنها به هنگامی که ناچار می شوند رو در روی یکدیگر سخن بگویند می تواند در کشف حقیقت مؤثر واقع شود .

آنچه در مواجهه حضوری شنیده و مشاهده می شود باید در صورت مجلس درج گردد . ابتدا ساعت و روز تنظیم صورت مجلس به حروف و به عدد نوشته می شود . سپس هویت ، مشخصات ، شغل و سمت افرادی که به هنگام مواجهه حضور دارند ذکر می گردد . صورت مجلس مواجهه حضوری زمانی تنظیم می شود که میان اظهارات گواهان و متهم یا متهمان تناقض وجود داشته باشد. به منظور تنظیم صورت مجلس نخست از شاکی یا گواه خواسته می شود چگونگی امر را بازگو کنند . چنانچه به هنگام بیان پاسخ ها هر یک از اصحاب دعوی یا گواهان دچار حالات خاصی مثل رنگ پریدگی ، لرزش در گفتار ، مکث طولانی ، پرخاش و امثال آن شود ، این حالات لازمست در صورت مجلس قید گردد .
یا فقط حکم دادگاه قرائت میشود؟ رئیس دادگاه اعلام میکند که چه زمانی رای دادگاه صادر خواهدشد
معمولا رای دادگاه ظرف یک یا دوهفته اعلام میشود

قطعا اظهارات طرفین استماع میشه و دادگاه پس از شنیدن دفاعیات و مدارک طرفین رای را صادر می نماید