آیا اگر وثیقه ای که بابت پرونده اول گذاشته دارای ارزش زیادی باشد را می‌شود بابت پرونده دوم به جای متهم جلب کرد؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲۴۷ #22856471

سلام و خسته نباشید
شخصی سه چک بلامحل که بطور کلی به مدت ۶ ماهه برای من کشیده است( که البته چند روزی این چک‌ها نسبت به هم فاصله دارند)
حال سوال بنده اینجاست که:
من این چک ها را به صورت حقوقی اقدام و در واقع دو پرونده حقوقی تشکیل دادم ( یکی از چک‌ها موعدش زودتر بود که بدین ترتیب اولین پرونده بابت چک اول به اجرای احکام حقوقی صادر شد)
و پرونده دوم را بابت چک های دوم و سوم تشکیل دادم، بعد از مرحله تشکیل پرونده به ترتیب پرونده اول و بعد از حدود ۱۵ یا ۲۰ روز بعد پرونده دوم را برای توقیف حساب بانکی اقدام کردم که بابت هر پرونده نامه زدن به بانک مرکزی (به دلیل شرایط کرونا حضور ارباب رجوع به بانک میسر نیست) که حساب به اندازه مبلغ چک مسدود شود (البته تا جواب نامه از بانک مرکزی بیاد خیلی طول میکشه مثلا همین پرونده اولی ۴۰ روز طول کشید) ازین دو تا نامه که فرستادن بانک مرکزی فعلا فقط جواب نامه پرونده اول بابت چک اولی رسیده است و هنوز جواب نامه توقیف حساب پرونده دوم بابت چک‌های دوم و سوم نیامده است که بعدا خواهد آمد ولی ممکنه طول بکشه بازم، واین را هم اضافه کنم که تا جواب بانک مرکزی بابت توقیف حساب نیاد امکان صدور حکم جلب جود ندارد حال چون جواب نامه پرونده اول آمده تونستم حکم جلب به اندازه اون بگیرم اماچون جواب نامه پرونده دوم نیامده من فعلا نمیتونم حکم جلب بابت چک‌های دوم و سوم بگیرم تا وقتی که جوابش بیاد.
الان من با حکم جلبی که از پرونده اولی داشتم تونستم شخص را جلب کنم اگر این شخص وثیقه بگذارد و با وثیقه آزاد باشد و با این حال جواب پرونده دوم هم از بانک مرکزی آمده باشد و لذا حکم جلب بابت پرونده دوم که دارنده چک‌های دوم و سوم است صادر شود چگونه میتوانم متهم را دوباره گیر بیندازم
یا اگر ارزش آن به اندازه پرونده اول باشد نه بیشتر، آیا راهی هست تا او را گیر بیندازم یا اگر فرار کرده باشد چه کاری باید انجام دهم تا پیدا و جلب کنم.
ممنونم از صبوری تان
خیلی تشکر...

مشاوره حقوقی چک
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام ، با آروزی بهروزی برای شما ، تامین هر پرونده مختص خودشه و نمیشه وثیقه رو برای اتهام دیگه و پرونده دیگه استفاده کرد

سلام
تعیین میزان مبلغ وثیقه بر عهده مرجع قضایی است که قرار وثیقه را صادر می‌نماید
این مبلغ حسب نوع جرم ارتکابی و همچنین بر اساس میزان خسارت و شرایط موجود و وضعیت طرفین پرونده تعیین می‌گردد
اگر فرار کرده باشد وثیقه به دستور مقام قضایی ضبط خواهد شد

«قرار وثیقه» قراری است که به‌موجب آن متهم متعهد می‌شود که هرگاه به مرجع قضایی احضار شد، در این مرجع حضور به‌هم رساند و برای تضمین انجام این تعهد، وثیقه‌­ای به مبلغ معین به مرجع قضایی می‌­سپارد و اگر متهم در موعد مقرر در این مرجع حاضر نشود، این وثیقه ضبط خواهد شد

با سلام
اگر دادخواست حقوقی مطرح نموده اید، قرار وثیقه فقط در صورت دادن دادخواست اعسار ظرف مهلت سی روز پس از ابلاغ اجراییه صادر می گردد. در غیر این حالت، وثیقه در پرونده حقوقی معنا ندارد و اگر محکوم علیه در خصوص پرونده های دیگری نیز در مراجع قضایی وثیقه داشته باشد باز هم در خصوص حکم جلب حقوقی بلاتاثیر است. اگر شکایت کیفری علیه ایشان مطرح نموده باشید، وثیقه گذار باید در خصوص پرونده شما نیز اقدام به گذاشتن وثیقه نماید. همچنین سندی که به هر جهتی قبلا در بازداشت باشد به عنوان وثیقه پذیرفته نمی گردد.
موفق باشید