با اشتباه پزشکی دکتر متخصص مغز و اعصاب چگونه باید اقدام نمود؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۳۸۱ #22712992

سلام خسته نباشید.
میخواستم بدونم ایا تشخیص سکته مغزی بجای وجود تومور مغزی توسط پزشک و بستری کردن یک بار به مدت ۷ روز و سری دوم بمدت ۳۸ روز و تشخیص درست بیماری بعد از ۳۵ روز برای بیماری که بدنی کاملا سالم داشته و حالا فوت کرده قابل پیگیری هست؟ ایا نتیجه ی داره؟

مشاوره حقوقی جرایم پزشکی
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام و احترام در ارتباط با سوال شما دوست عزیز باید به عرض برسانم که در مورد شکایت از پزشم مراجع مختلف صلاحیت دارند که رسیدگی میکنند و نیز بستگی به نوع جرم و یا خواسته دارد علی الاصول گر بر اثر کوتاهی یا اشتباه عمدی پزشک آسیبی به بیمار برسد، حسب مورد طبق مقررات جنایات شبه عمد و عمد با او برخورد می‌شود. اگر تخلف پزشکان متضمن یکی از عناوین مجرمانه نباشد فقط به عنوان تخلف انتظامی با آن برخورد خواهد شد. رعایت‌ نکردن موازین‌ شرعی‌ و قانونی‌ و مقررات‌ صنفی‌ و حرفه‌ای‌ و شغلی‌ و سهل‌انگاری‌ در انجام‌ وظایف‌ قانونی‌ به‌ وسیله‌ شاغلان‌ حرف‌ پزشکی‌ و وابسته‌ به‌ پزشکی،‌ تخلف‌ محسوب می شود‌ که مجازات های مختلفی نیز دارد و این مورد در سازمان نظام پزشکی بررسی و رسیدگی می شود ولی در جرایم پزشکی مرجع احراز جرم و تعیین مجازات آن بر عهده مراجع قضایی اعم از دادسرا و دادگاه های کیفری است. البته در این مورد هم به لحاظ تخصصی بودن موضوع، از نظریات کارشناسی سازمان پزشکی قانونی و سازمان نظام پزشکی استفاده می شود، ولی تعیین تقصیر و یا قصور کادر پزشکی و یا بی گناهی آنان در نهایت بر عهده قاضی صادر کننده رای است و چنانچه تخلف پزشکان و کادر پزشکی متضمن یکی از عناوین مجرمانه مانند قتل یا ضرب و جرح و نقص عضو اعم از عمدی یا غیرعمدی و سقط جنین بر خلاف ضوابط و مانند آن باشد، با مرتکب آن برابر مجازات های مندرج در قوانین جزایی به خصوص قانون مجازات اسلامی برخورد خواهد شد، که حسب مورد مجازات هایی مانند حبس و جزای نقدی و پرداخت دیه وحتی محرومیت از اشتغال به حرفه طبابت را در بر خواهد داشت.مراجع صالح برای رسیدگی جرایم پزشکی به شرح زیر است؛۱- دادگاه عمومی که در این دادگاه ها می توان از جنبه جزایی و یا حقوقی نسبت به عملی که پزشک مرتکب آن شده است شکایت کرد ۲- دادسرای جرایم پزشکی: شهر تهران دادسراهای مختلفی دارد که بعضی از آنها به امور ویژه اختصاص یافته اند از جمله همین دادسرای پزشکی که در سایر شهر ها نیست و در دادسرای عمومی یا حسب مورد در دادگاه مدنی رسیدگی می شود ۳- شورای حل اختلاف ویژه امور بهداشت که در جرایم یا امور مالی زیر بیست میلیون تومان صلاحیت دارد همچنین دعاوی اعضای سازمان پزشکی با یکدیگر نیز رسیدگی میشود و در آخر ۴- تعزیرات حکومتی که این مورد نیز بستگی به جرم مانند تاسیس مطب و یا موسسه پزشکی بدون پروانه و یا صلاحیت و یا عدم گذیرش بیماران و..... صلاحیت رسیدگی دارد
امیدوارم پاسخ مختصر و جامع مشکلتون را حل کند و نیز خوشحال میشم بتونم کمکی کرده باشم با احترام -صلاح الدین عالمی

از طریق دفتر خدمات قضایی شکایت علیه پزشک در دادسرای جرایم پزشکی مطرح کنید

سلام با آرزوی بهروزی برای شما، از طریق دفاتر خدمات قضایی اقدام به طرح دعوی کیفری قصور پزشکی کنید

سلام
درصورتی که دلایل و مدارک کافی برای اثبات ادعای خود دارید از طریق دادسرای رسیدگی به جرایم پزشکی اقدام نمایید

در صورت قصور پزشک می توانید از طریق داسرای جرایم پزشکی اقدام به طرح شکایت کنید

با سلام
اظهار نظر در خصوص اینکه این اقدام پزشک مصداق تقصیر یا اشتباه می باشد توسط کارشناسان یا وکلا امکانپذیر نیست. در صورت طرح شکایت پزشکی قانونی اعلام نظر می نماید
موفق باشید

با سلام
شما میتوانید درصورتی که دلایل و مدارک کافی برای اثبات ادعای خود دارید از طریق دادسرای رسیدگی به جرایم پزشکی اقدام نمایید