چگونه میتوانم از شخصی که با پخش نمودن چتهای خصوصی من آبرویم را برده، شکایت کنم؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۳۸۷ #22466158

با سلام
یک نفر به اکانت اینستاگرام من دسترسی پیدا کرده و چت های خصوصی من رو اسکرین گرفته از طریق تلگرام و واتساپ برا اطرافیانم فرستاده و آبروی من رو برده.
آیا من میتونم پیگیری کنم با توجه به اینکه با اکانت خودم اسکرین شات گرفته؟

مشاوره حقوقی کیفری
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

میتوانید شکایت هک و نشر اطلاعات خصوصی نمایید ولی بایستی ادعایتان را اثبات نمایید

باسلام
به دفاترخدمات قضایی مراجعه نموده
و شکواییه تنظیم کنید
و سپس پرونده به دادسرای جرایم رایانه ای می رود و ادله شما مورد بررسی قرار میگیرد

سلام باید از طریق دادسرا شکایت کنید و موضوع به وسیله پلیس فتا به صورت فنی مورد بررسی قرار می گیرد .

دسترسی و هک جرم بوده و مجازات حبس و جریمه نقدی دارد طبق قانون هرکس به طور غیرمجاز به داده‎ها یا سامانه‎های رایانه‎ای یا مخابراتی که به وسیله تدابیر امنیتی حفاظت شده است دسترسی یابد، به حبس از نود و یک روز تا یک سال یا جزای نقدی از پنج میلیون(۵.۰۰۰.۰۰۰)ریال تا بیست میلیون(۲۰.۰۰۰.۰۰۰)ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد و افشای تصاویر خصوصی نیز طبق ماده ۱۶ قانون جرایم رایانه ای جرم است طبق این قانون هرکس به وسیله سامانه‎های رایانه‎ای یا مخابراتی صوت یا تصویر یا فیلم خصوصی یا خانوادگی یا اسرار دیگری را بدون رضایت او جز در موارد قانونی منتشر کند یا در دسترس دیگران قرار دهد، به نحوی که منجر به ضرر یا عرفا موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج میلیون(۵.۰۰۰.۰۰۰)ریال تا چهل میلیون (۴۰.۰۰۰.۰۰۰)ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

با سلام
قانون‌مجازات‌ اسلامی، در ماده۷۴۵ (ماده ۱۶ قانون جرایم‌رایانه‌ای) افشای اسرار خصوصی دیگران را جرم دانسته و مجازات آن را جزای‌‌نقدی و تا دو سال حبس درنظر گرفته است. البته اسرار خصوصی در قانون ایران به صورت مشخص تعریف نشده‌ اما صرفا در ماده ۸ قانون "احترام به آزادیهای مشروع و حفظ حقوق شهروندی" نامه‌ها، عکس‌ها،نوشته‌ها و فیلم‌های خصوصی را از مصادیق بارز آن دانسته‌ است.

همچنین بر اساس ماده ۶۶۹ قانون‌مجازات‌اسلامی تهدید به انجام عملی که ممکن است موجب ضرر آبرویی یا شرافتی یا افشای اسرار خانوادگی شود تا ۷۴ ضربه‌شلاق و یا تا دوسال حبس برای آن درنظرگرفته‌شده‌است. بنابر این به شهروندان توصیه می شود در صورت هرگونه تهدید در این حدود باید از آن فرد شکایت کنند.

با تشکر دربر

با سلام . کمی اثبات این ادعا سخت است. چنانچه ادله مکفی داشته باشید بله