میتواند از دادگاه تجدید نظر اعلام واخواهی کند؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۳۵۶ #22222202

با سلام.
بنده در پرونده ای شاکی هستم و متهم در پرونده بدوی به جرم توهین به من تبرئه شد اعتراض به تجدید نظر که نوشتم متهم لایحه دفاعی اراعه نکرد و روز جلسه تجدید نظر هم نیومد ولی محکوم شد میخاستم بدونم میتونه الان برا دادگاه تجدید نظر اعلام واخواهی کنه با توجه به اینکه در دادگاه بدوی حضور داشته ؟ممنون

مشاوره حقوقی توهین و فحاشی
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

رای صادره از سوی دادگاه تجدیدنظر قابل واخواهی نمی باشد مگر آنکه غیابی بودن رای در دادنامه تصریح شده باشد .

با سلام
ماده ۴۶۱ قانون آیین دادرسی کیفری صراحتا اعلام کرده :
" ... متهم و یا وکیل او در هیچ یک از مراحل دادرسی #نخستین و #تجدید نظر حاضر نبوده و لایحه دفاعیه یا اعتراضیه هم نداده باشد ..... "
پس با توجه به این موضوع که طرف مقابل شما در جلسات دادگاه بدوی حضور داشته رای صادره در مرحله تجدیدنظر قطعی است و قابلیت واخواهی نخواهد داشت .
جدای از این مقرره قانونی ، در پایان رای درخصوص حضوری یا غیابی بودن آن نسبت به محکوم علیه تعیین تکلیف شده است .

باسلام
اگر فرجه قانونی برای واخواهی هنوز تمام نشده باشد امکان واخواهی به حکم خواهد بود

خیر رای دادگاه تجدیدنظر قطعی است.