آیا اموال تلف شده یا به سرقت رفته در یک ملک مشاع که یکی از مالکین آن را تصرف کرده قابل شکایت هست؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۳۰۸ #22151046

عرض سلام و خسته نباشید و تشکر فراوان از سایت و راهنمائیهای کارشناسان محترم .

دو نفر در ملکیت یک گاراژ 1000 متری که دارای چندین بنای مشاع بود بصورت سه دانگ سه دانگ شریک هستند. (درخواست افراز ملک رد شده بود )

تا مدتی هر دو در ملک مشغول به کار بودند .
بعد از مدتی یکی از شرکا بدلیل اختلاف با دیگری و نیز بدلیل مشکلات شدید خانوادگی و بیماری محل را ترک کرد ( اما اموال و تجهیزات و ابزارآلاتش در ملک باقی ماند و شهود موجود هستند ) و پس از آن بدلیل گرفتاری و بیماری و ... دیگر به محل مراجعه نکرد .

پس از آن شریک دوم در محل ماند و به فعالیت پرداخت . در این مدت هم قفل درب را تعویض کرده و کارگر استخدام کرده و ...

حالا پس از حدود 10 سال شریک اول مراجعه کرده و با این موارد مواجه شده :

1ـ تصرف کل ملک توسط شریک دوم
2ـ ایجاد تغییرات در بناهای موجود در ملک
3ـ اتلاف وسایل شخصی شریک اول که در یکی از مغازه های ملک بود
4ـ فروش تجهیزات و اموال شخصی شریک اول توسط شریک دوم .
5ـ استفاده از کد کارگاهی بیمه ی شریک اول و عدم پرداخت حق بیمه ها و بالا آوردن بدهی بیمه !
6ـ بالا آوردن بدهی های آب و برق و ... بابت استفاده در این 10 سال !
7 ـ ایجاد جرایم متعدد شهرداری و ... بدلیل فعالیتهای غیر مجاز و ...
برای کلیه موارد شهود موجودند اما شریک دوم کلا منکر میشود !

حال من سه سوال دارم که واقعا ممنون خواهم شد اگر بصورت واضح راهنمایی بفرمائید :

اول ) چه نوع شکایتهایی میشود از شریک دوم نمود ؟؟ آیا بصورت جداگانه چندین شکایت میتوان انجام داد یا باید همه را در یک شکایت انجام داد ؟
دوم ) علاوه بر شکایت برای جبران مال و اجرت المثل ایام تصرف و ... آیا بابت استفاده از کد بیمه یا سایر موارد , شکایت کیفری خاصی هست که بشود انجام داد . چون واقعا زندگی شریک اول نابود شده است .

سوم ) تامین دلیل برای هر کدام باید جدا صورت بگیرد یا برای همه یک تامین دلیل کافیست ؟ ایا شهادت شهود فایده ای دارد ؟
چهارم ) درصورت گرفتن وکیل آیا پرونده ها به جایی میرسند ؟ آیا میزان خسارتهایی که میتوان دریافت کرد ارزش گرفتن وکیل دارد ؟

بسیار سپاسگذار خواهم بود اگر بصورت مشخص پاسخ بفرمائید .

مشاوره حقوقی تصرف عدوانی
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود فراوان
بایستی وکیل اختیار کنند و شکایتشان به احتمال زیاد نتیجه میرسد .
در خصوص سوء استفاده از کد بیمه میتوانند شکایت کنند و همچنین جعل امضا بدلیل اینکه فرم های بیمه بایستی با امضا کارفرما باشد که به ظاهر شریک دوم بجای ایشان امضا نموده است که سوابق در سازمان تامین اجتماعی موجود میباشد .
اجرت المثل ایام تصرف را خواستار شوند .
تامین دلیل برای کلیه موارد یکجا صورت گیرد .
پرداخت هزینه های شهرداری و دارایی و غیره را بابت استفاده از منافع ملک و استفاده از آن را بخواهند .
مدارکتان نیز بایستی بررسی شود .