قولنامه عادی دارای اعتبار است و میتواند با آن سند بگیرد؟

پرسیده شده
۲۲ پاسخ ۴۶۳ #22150611

باسلام و عرض خسته نباشید . بنده سال ۱۳۷۹ یک قطعه زمین با متراژ معلوم بصورت قولنامه دست نویس(نویسنده قولنامه یک شخص ثالث بوده و من بعنوان خریدار و آن شخص هم بعنوان فروشنده به همراه ۲ شاهد امضا کرده ایم) به شخصی فروخته ام . حال وی از من شکایت کرده و سند زمین مذکور را میخواهد ، در جلسه دادگاه بعد از ارئه قولنامه بنده ادعا کردم که متراژ زمین دچار دستکاری شده و تقاضای ارجاع به کارشناس دادم ، جواب کارشناسی بدین شرح است : با بررسی ها ی صورت گرفته بر روی سطر سوم قولنامه مورخ ۱۳۷۹ در مقدار و متراژ زمین خراشیدگی و پاک کنندگی صورت گرفته و این تغییرات متراژ از ۱۴۸ به ۲۴۸ با همان قلم نگارش متن و در همان زمان تحریر و توسط همان نویسنده تغییر داده شده است . با این اوصاف
۲- در خصوص جعل اینجانب باید از نویسنده قولنامه و خریدار شکایت کنم ؟ چون قولنامه تنها در یک نسخه بود و به احتمال قوی بعد از امضا زدن من بعنوان فروشنده آن دو نفر با همکاری یکدیگر متراژ را تغییر داده اند
۳- می توان همزمان با باز بودن و در جریان بودن این پرونده حقوقی اینجانب در خصوص جعل شکایت کیفری کنم آیا مانعی ندارد ؟
۴- درصورتی که آن افراد به دروغ بگویند که متراژ زمین طبق توافق فی ما بین تغییر داده ایم و ممکن است شهود هم بیاورند ( چه از کسانی که پای قولنامه را امضا کرده اند و چه افراد دیگر ) من چکار کنم ؟

ممنون از پاسخگویی شما .

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۲۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام بله شما میتوانید به هردوصورت حقوقی و کیفری شکایت نمایید

بادرودوسلام شما به صورت حقوقی و کیفری شکایت نمایید..

سلام منعی وجود ندارد

بله می توانید شکایت کیفری مطرح نماید.

با احترام شما میتوانید هم به صورت حقوقی و کیفری شکایت کنید

با سلام
بله می توانید از نویسنده و خریدار به اتهام جعل شکایت کنید. همچنین می توانید همزمان شکایت کیفری و حقوقی داشته باشید.
در صورت اثبات موضوع جعل ادعای وجود شاهد بی معناست.
همچنین می توانید دفاع کنید که اگر متراژ ۲۴۸ متر مورد تایید بوده چه نیازی به مخدوش کردن وجود داشت؟ چرا این قلم خوردگی گواهی نشد؟ چرا اساسا یک مبایعه نامه اصلاحی جدید تنظیم نشد؟

درود
امکان طرح همزمان پرونده حقوقی و شکایت کیفری وجود دارد.