اگه رای محکومیت صادر بشه و قاضی حکم تاخیر تادیه هم بدهد؛ چگونه است؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۴۳۷ #22103916

سلام اگه در پرونده که موضوع قرار داد فی مابین باشه رای محکومیت صادر بشه و قاضی حکم تاخیر تادیه هم بده
محاسبه تاخیر تادیه در اجرای احکام ماهانه است یا سالانه برای قرارداد؟

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

"با سلام"
تاخیر تادیه محاسبه و میبایست پرداخت گردد

سلام
سالانه و بر مبنای نرخ تورم محاسبه میگردد.

مبنای محاسبه خسارت تاخیر تادیه ب صورت سالانه هست و محکوم در این صورت ملزم ب پرداخت خسارت مقرر خواهد بود

خسارت تاخیر تادیه سالانه بر مبنای نرخ تورم محاسبه میگردد

نرخ تورم و شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی

حسب اعلام بانک مرکزی
شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی (CPI) معیار سنجش تغییرات قیمت کالاها و خدماتی است که توسط خانوارهای شهرنشین ایرانی به مصرف می رسد. این شاخص به عنوان وسیله‌ای برای اندازه‌گیری سطح عمومی قیمت‌ کالاها و خدمات مورد مصرف خانوارها، یکی از بهترین معیارهای سنجش تغییر قدرت خرید پول داخل کشور، به شمار می رود. نرخ تورم منتهی به هر ماه از محاسبه درصد تغییر متوسط شاخص CPI در دوازده ماه منتهی به ماه مورد نظر نسبت به دوره مشابه قبل به دست می‌آید. بدیهی است چنانچه ماه مورد نظر اسفندماه باشد، به آن نرخ تورم سال مورد نظر می‌گویند.
بنابراین خسارت تاخیر تادیه از زمان مطالبه(زمان دادخواست و یا قبل آن با اظهارنامه...) تا زمان تادیه طبق شاخص اعلامی بانک مرکزی حسب مفاد دادنامه صادره توسط اجرای احکام مدنی محاسبه می گردد
۹۹/۸/۸

با سلام
محاسبه خسارت تاخیر تادیه سالانه با توجه به نرخ اعلامی از سوی بانک مرکزی می باشد