آیا مالیات ساخت و فروش مسکن به ملک شخصی ساز خود تعلق میگیرد؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۴۰۶ #22017288

با سلام.
جواز تجمیع و ساخت برای ساختمان خودمان ( ۳ طبقه و ۳ مالک ) و ساختمان همسایه ( ۱ طبقه و ۱ مالک ) گرفتیم و قصد ساخت با هزینه های خود مالکان را داریم. برای تجمیع سندها و راحتی در پیگیری کلیه کارها وکالتی را به بنده به عنوان یکی از مالکان دادند که سندها را به نام خود تجمیع کرده و امور ثبت، شهرداری و ساخت را پیش ببرم. با نامه محضر به اداره مالیات برای پرداخت مالیات نقل و انتقال مراجعه کردم که در کمال تعجب به بنده گفته شد علاوه بر مالیات نقل و انتقال باید مالیات ساخت و فروش مسکن هم پرداخت شود و مرا به امور مالیات مشاغل هم ارجاع دادند. با توجه به اینکه بنده بساز و بفروش نیستم و خودم جزئی از مالکان هستم و بعد از ساخت هم باید سندها را تفکیک کرده و بنام مالکان دیگر هم انتقال دهم این موضوع برای بنده دردسر بزرگی ایجاد کرده چون اداره مالیات با تفکیک سندها در اینده مرا به عنوان بساز و بفروش در نظر میگیرد. حال سوالم به طور واضح این است برای شخصی چون بنده که شغل بساز و بفروشی ندارم و به جز ساختمان خودمان در اینده هم قصد ساخت و ساز دیگری ندارم ایا باید بنا به گفته اداره مالیات طبق مشاغل مالیات پرداخت کنم و مالیات ساخت و فروش مسکن هم پرداخت کنم ؟ و چطور ثابت کنم که بساز و بفروش نیستم ؟
توضیح تکمیلی اینکه ساختمان را در حال حاضر فقط تخریب نمودم و هیچ ساخت و سازی انجام ندادم تا تکلیف مالیات مشخص شود ضمنا مشمول شرایط دریافت وام ساخت بافت فرسوده میباشم و قصد دارم حدود ۵۰۰ میلیون تومان وام روی سندها بگیرم.

مشاوره حقوقی مالیات
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

مشمول مالیات می شوید

خیر در صورتی که به عنوان انبوه سازی اقدام به ساخت و ساز نمایید مشمول مالیلات خواهید بود

اگرشغل شما باشد خیر اما برای شخصی بوده خیرتعلق نگرفته

با سلام، حسب قوانین موضوعه موجود، به ساخت‌وسازهایی که برای رفع حوائج شخصی صورت می‌گیرد مالیات تعلق نخواهد گرفت مگر اینکه به‌صورت ساخت‌وساز خواه خرده‌سازان خواه انبوه‌سازان باشد و شغل شخص ساخت‌وساز باشد ...