تفاوت شکایت ترک انفاق (کیفری) با دادخواست نفقه(حقوقی) رابیان کنید؟

پرسیده شده
۴۶ پاسخ ۵۳,۶۰۸ #21964

با سلام
1-ازتون خواهش میکنم تفاوت شکایت ترک انفاق (کیفری) با دادخواست نفقه(حقوقی) رابیان کنید.
2-بنده شکایت ترک انفاق را علیه شوهرم در دادسرا مطرح کرده ام و تمامی جلسات آنرا طی کرده ایم و وقت رسیدگی آخر آن مشخص شده است.لطفا برایم توضیح دهید که کی و در کدام دادگاه و چگونه برای دادخواست نفقه(حقوقی) اقدام کنم؟همزمان میشود یا باید صبر کنم تا این پرونده به نتیجه برسد و بعد از آن اقدام کنم؟
از شما خواهشمندم توضیح کامل دهید.با تشکر قبلی

مشاوره حقوقی نفقه
۴۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

شکایت ترک انفاق صرفا به جهت رسیدگی کیفری و بحث جرم و مجازات می باشد و چنانچه زوج از پرداخت نفقه امتناع نماید منجر به صدور محکومیت برای ایشان می گردد و دادخواست مطالبه نفقه یک دعوای کاملا خانوادگی بوده و به جهت مطالبه مال و نفقه از زوج می باشد

ترک انفاق جرم مستمراست وبه لحاظ استمرار،به دفعات قابل شکایت وپیگیری دردادسرااست ومجازات حبس درپی داردومربوط به نفقه حال می باشد،برای مطالبه نفقه ایام‌گذشته بایددادخواست حقوقی به طرفیت خوانده درشورای حل اختلاف محل اقامت خودویاخوانده رابدهیدوفاقدجنبه کیفری است.ضمناهردودعوی همزمان قابل پیگیری است.

سلام
دادخواست حقوقی نفقه در چه مواقعی است؟
اگر زوجه بخواهد بابت نفقه معوقه دعوی کند، باید راه حقوقی را انتخاب کند و در دادگاه خانواده محل زندگی مشترک، محل اقامت خوانده (شوهر) یا محل اقامت خودش (زوجه) دادخواست نفقه بدهد. در این صورت از طریق کارشناسی مقدار نفقه‌ای که شوهر پرداخت نکرده، تعیین می‌شود. اگر زوجه بخواهد نفقه جاریه را مطالبه کند، باید شکایت کیفری ترک انفاق نماید. در هر دو راه، در صورتی که حکم نفقه صادر شود ولی شوهر پرداخت نکند، مجازات حبس و شلاق دارد.

شکایت کیفری ترک انفاق به چه معنا است؟
همان‌طور که گفته شد که اگر زوجه بخواهد نفقه جاریه را مطالبه کند، باید شکایت کیفری ترک انفاق نماید. برای اینکه بتواند شکایت کیفری ترک انفاق کرد، باید شوهر هیچ مبلغی بابت نفقه و خرج و مخارج پرداخت نکرده باشد با وجود اینکه تمکن و استطاعت مالی نیز داشته است.

شکایت ترک انفاق که به صورت کیفری میباشد باید در دادسرا مطرح شود و مربوط به نفقه حال و آینده است و از حیث جنبه جزایی و مجازات است ولی دادخواست مطالبه نفقه که به صورت حقوقی میباشد مربوط به نفقه معوقه و گذشته است که توسط کارشناس رسمی دادگستری میزان آن را تعیین میکند و مجازاتی به دنبال ندارد.

با سلام، می شود هم زمان باشد . در ترک انفاق بحث کیفری و مجازات مطرح و در دادخواست مطالبه نفقه به دادگاه خانواده و برای گرفتن نفقه ماهیانه هستش

شکایت ترک انفاق که به صورت کیفری میباشد باید در دادسرا مطرح شود و مربوط به نفقه حال و آینده است ولی دادخواست مطالبه نفقه که به صورت حقوقی میباشد و در دادگاه خانواده مطرح میشود مربوط به نفقه معوقه و گذشته است

شکواییه ترک انفاق در دادسرا و دادخواست نفقه در دادگاه مطرح می گردد ترک انفاق مجازات حبس دارد و در دادخواست نفقه برای شما نفقه تعیین می گردد .
ترک انفاق نسبت ب نفقه حال و اینده است در صورتی که دادخواست نفقه نسبت به نفقه معوقه هم می باشد