اگر چیزی از خانه کم شد مجازاتی متوجه همسرم خواهد شد؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۴۰۵ #21943322

سلام،
شوهرم به طور شفاهی حاضر به استرداد جهیزیه نشد و من مجبور به شکایت استرداد جهیزیه و تامین خواسته شدم البته هزینه ی تامین خواسته از من دریافت شد اما بعد از پیگیری وکیلم متوجه شدیم که قاضی مربوطه تامین خواسته نمیدهد،میخواستم بپرسم اگر چیزی از خانه کم شد مجازاتی متوجه همسرم خواهد شد؟مدت زمان حکم دادن قاضی برای بردن جهیزیه چقدر خواهد بود؟خاطر نشان کنم که از طریق دادگاه خانواده اقدام کردم

مشاوره حقوقی استرداد جهیزیه
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
زوج صرفا حق استفاده از اموال را دارد و چنانچه غیراز امر اقدام دیگری بنماید مسئولیت ان متوجه ایشان خواهد بود

سلام
زوج بر اساس سیاه جهیزیه موظف به ارائه این جهیزیه می باشد و در صورت تخریب یا مفقودی بخشی از جهیزیه و یا تمام آن در صورتی که سوء نیت ایشان اثبات نشود می توانند قیمت آن را پرداخت نمایند
مدت زمان صدور حکم نیز به طور دقیق قابل تشخیص نخواهد بود

اگر ازلیست سیاهه چیزی کم شده باشد زوج می بایست مثل یا قیمت آن را بپردازد

طبق قانون، شوهر اجازه فروش جهیزیه زن را ندارد، زیرا این اموال به زن تعلق دارد و شوهر فقط تا زمان بقای زندگی مشترک حق استفاده از این اموال را دارد نه فروش آنها را. این در حالی است که زن حق دارد این اموال را از زندگی مشترک خارج کند، چون این اموال به او اختصاص دارد و هر مالکی حق هرگونه دخل و تصرف نسبت به اموال خود را دارد.

اما اگر اقدام به فروش جهیزیه توسط شوهر رخ دهد، این عمل ، فروش مال غیر محسوب می‌شود

نکته مهم در بحث استرداد جهیزیه صدور حکم تامین خواسته می باشد واین که چرا قاضی مخالفت میکند جای سوال دارد و اگر شما خسارت احتمالی را بپردازید دادگاه ملزم به صدور حکم تامین خواسته می باشد و با وجود داشتن وکیل جای تعجب دارد.بهرحال اگر طبق لیست سیاهه جهیزیه اگر چیزی کم بشود زوج می بایست معادل پول آن پرداخت نماید ویا اینکه همانند آن را تهیه وتحویل دهد