شرط خلاف مقتضای ذات عقد موجب چه خواهد شد؟

پرسیده شده
۲۹ پاسخ ۶۶۰ #21909281

شرط خلاف مقتضای ذات عقد موجب ابطال عقد می شود یا ابطال شرط ضمن عقد؟

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۲۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

چنین شرطی باطل و مبطل عقد می باشد.

بادرودوسلام باطل و مبطل عقد می باشد.

باسلام محضر شما بزرگوار
عنایت داشته باشیدهم شرط باطل است و هم عقد.

با سلام
باطل و مبطل عقد است .

شرط خلاف مقتضای ذات عقد باطل و مبطل عقد است

مثال شرط خلاف ذات عقد :در عقد بیع تراضی به انتقال ملکیت به مشتری است اگر شرط شود ضمن عقد بیع ملکیت انتقال نیابد و ملکیت در بایع باقی بماند این شرط با انشاء در عقد منافات دارد و انشاء عقد را باطل می‌کند و این تضاد موجب بطلان عقد شده است. لذا هم عقد و هم شرط باطل است .در مقابل مقتضای ‌ذات‌ عقد، مقتضای اطلاق عقد قرار دارد که عبارت است از آثار معمولی عقد که عقد بدون ذکر امری از متعاملین، سبب حصول آن اثر می‌شود
شرط بر خلاف مقتضای اطلاق عقد صحیح می‌باشد. مثلا در ضمن عقد بیع شرط شود که مشتری برای مدت معینی حق انتقال مبیع را نداشته باشد.

سلام بر شما چنین شرطی باطل و مبطل عقد نیز میشود .موفق باشید