اصطلاح طلق در سند مالکیت به چه معناست؟

پرسیده شده
۱۲ پاسخ ۲۹,۵۳۱ #21886

با سلام. بنده یک سال قبل آپارتمانی در تهران خریداری کردم که در قولنامه ذکر شده بود دارای پارکینگ در طبقه زیر همکف. الان که سند آماده شده در اون قید شده که پارکینگ دیگری دارای حق عبور از پارکینگ بنده هست. البته لفظ مزاحم ذکر نشده و پارکینگ هم عملا مزاحمی نیست. یعنی هم ماشین بنده براحتی پارک می شود و هم همسایه مربوطه. میخواستم بدونم این مورد میتونه بعدا مشکلی ایجاد کنه و یا یا باعث افت قیمت ملک بشه؟ (منظورم در زمان فروش)
سوال دیگری هم دارم و میخواستم ببینم لفظ "طلق" در بخش "خاص" در سندهای ملکی جدید به چه معناست؟

تشکر

مشاوره حقوقی شهرداری
۱۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

طلق بمعنای آزاد بودن و مطلق تصرفی که مالک نسبت به ملک می تواند اعمال نماید.۱: ملک یا آپارتمان توقیف شده، ۲:ملک یا آپارتمان که مالکیت عرصه و اعیان آن متفاوت باشد مثلا عرصه دولتی یا وقفی باشد،۳: ملک با مالکیت مشترک و ... طلق نیستند.
بنظر می رسد لحاظ شدن حق عبور تنها به معنای حق عبور و مرور از ورودی به پارکینگ همسایه است که جهت صراحت در سند قید شده است

با سلام و احترام
طلق بمعنای آزاد میباشد یعنی مالکیت عرصه و اعیان متعلق به شماست و هر گونه تصرف را میتوان داشت
در برخی موارد مشاهده شده در اسناد صراحتا عبارت مزاحم قید میشود در برخی تصریح نمی شود ولی از عبارت حق ارتقاقی که عنوان شده
(پارکینگ دیگری دارای حق عبور از پارکینگ) جنابعالی میباشد این به مفهوم بارکینگ مزاحم است الا شرایط واقعی و موقعیت بارکینگ غیر از قید این عبارت باشد که احتمال اشتباه در سند وجود دارد که بایستی درخواست اصلاح سند داده شود لازم بذکر است که در فروش هم تفاوتی نمیکند

دررهن یا بازداشت نباشد

طلق به معنی سند آزاد است ملکی که در رهن یا بازداشت باشد

با درود طلق به معنی آزاد است.

طلق به معنی ازاد است. سند ملکی .

اصطلاح طلق یعنی مالکیت مطلق یعنی هرنوع تصرفی واستفاده ای می توان انجام داد
ملک طلق به مالی می گویند که مالکش می تواند درآن هرگونه تصرفی اعم از اجاره، فروش، بخشش را داشته باشد
به چه املاکی ملک طلق نمی گویند؟
املاکی که شرایط زیر را داشته باشند طلق نیستند
ملکی که شریک داشته باشد. چرا که در ملک طلق شش دانگ سند به یک شخص متعلق است و فرد فاقد شریک است
ملکی که فقط اعیان یا عرصه است، ملک طلق نمی باشد. چرا که اگر ملک عرصه باشد یعنی این که متعلق به فرد دیگری است. اگر هم ملک فقط اعیان باشد، یعنی ملک به دیگری متعلق است. گفتنی است عرصه به معنای زمین است، اما اعیان به معنای ساختمان می باشد.
این ساختمان می تواند کاربری های مختلفی مثل اداری، تجاری یا مسکونی داشته باشد. بنابر این هنگامی که ملکی به صورت سند شش دانگ خرید می شود، شامل عرصه و اعیان است. بنابر این با این اوصاف، آپارتمان های شخصی جزء اعیان و املاک موقوفه جزء عرصه به حساب می آیند.
وثایق قراردادی و قضایی
وثایق قانونی

مال مورد انتقال در سند صلح که انتقال گیرنده تا زمان مشخصی حق انتقال به شخص دیگری را ندارد
گفتنی است در ملک طلق تنها کمیت ملک مد نظر بوده و کیفیت مطرح نمی باشد