آیا صرف وکالت بلاعزل به معنی فروش ملک و مالکیت دارنده وکالت می باشد؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۲۹۰ #21746284

در فروش مال غیر مالک اول ملک را با مبایع نامه و وکالت نامه بلاعزل واگذار نموده است و بعد از چند سال دوباره به فردی دیگر وکالت بلاعزل داده است، با این وصف که مراجعه به اداره ثبت و دریافت سند المثنی و بعد اختیار واگذاری به هر فرد و حتی خود به هر مبلغ.
و این فرد ۱۰ سال بعد ملک را واگذار کرده است به فردی دیگر با تنطیم قولنامه و سند نیز انتقال داده است
آیا وکالت فوق دال بر بیع می باشد؟
یا این وکالت بدون مبایعه نامه به عنوان فقط وکالت موثر است؟

مشاوره حقوقی اسناد وکالت
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام وکالتنامه برای اختیارات است نه عقد بیع

سلام.وکالتنامه دلیل بر بیع نیست و باید برایباقی مسائل به اختیارات مصرح در وکالتنامه توجه کرد

باسلام .اعطای وکالت در کنار مبایعه نامه ب خریدار اول مبنی بر فروش ملک صحیح ومتن و مفاد وکالت قابل اجراست اما اگر مالک بعد از این وکالت به شخص ثالثی مجددا همین ملک رو بفروش رسانیده و وکالت دیگری اعطا نموده باشه مرتکب فروش مال غیر گریده ضمن اینکه معامله دوم باطل میباشد مجازات کیفری خواهد داشت

وکالتنامه جدای از بیع است و به معنی بیع نمی باشد.

وکالتنامه برای اختیارات است ن عقد بیع مگر در وکالتنامه قید شود وقرینه وار وار انجام گردد

اعطای وکالتنامه به معنی تحقق بیع نبوده و تنها در قالب اختیارات مصرح در وکالتنامه نافذ می باشد . البته چنانچه وکالتنامه فروش تفویض شده باشد میتوان از آن برای تحقق بیع به عنوان قرینه بهره برد .