مطالبه ضرر و زیان، به چه صورت خواهد بود؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۴۳۳ #21741095

بهمن ۹۶ آپارتمان نوسازی خریداری شده، مبلغی هم برای سند زدن مانده، با توجه به اینکه تنظیم سند تیر۹۷ بود و یکسال از تاریخ آن میگذرد، فروشنده علت موانع اداری مثل شهرداری و دارایی را علت دیر شدن سند میگوید.
آیا میتوانم ادعای مبلغ ضرر و زیان که در مبایعه نامه آمده را نمایم؟

مشاوره حقوقی الزام به تنظیم سند رسمی
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

برای مشاوره ملاحظه و رویت مبایعه نامه لازم است

با سلام

اولا اخذ خسارت تاخیر در انجام تعهد قراردادی مستلزم اخذ گواهی عدم حضور از دفترخانه در همان تاریخ مقدر می باشد که شما چنین گواهی اخذ ننمو ده ایید
ثانیا ارسال اظهارنامه رسمی به مالک وتعیین تاریخ جدید تنظیم سند از موجباتی نخواهد بود که بتوانید خسارت قراردادی را وصول نمایید
ثالثا ارسال اظهارنامه به نوعی اثر تبدیل تعهد،و سقوط تعهد بدوی و ایجاد تعهد ثانوی است وان بصورت یکطرفه وبا ارسال اظهارنامه از ناحیه شما وبدون توافق فروشنده تاریخ جدید را تعیین نموده ایید وبر فرض هم مالک چنین تاریخی را بپذیرد ضمانت اجرای ان که همان خسارت قراردادی است رامشمول نمیگردد

میبایست در تاریخی که برای تنظیم سند بین خودتان توافق نموده بودید در محضر حاضر و نسبت به اخذ گواهی عدم حضور ایشان اقدام مینمودید. حال چنانچه این کار را انجام نداده اید میتوانید با ارسال اظهارنامه ای تاریخ جدید برای تنظیم سند تعیین و اعلام و از فروشنده تقاضای حضور در تاریخ یاد شده در دفترخانه نمایید. و چنانچه در این مدت جدید در محضر حاضر نگردید شما میتوانید تقاضای خسارات و وجوه التزام قراردادی در محاکم قضایی نمایید.

سلام
اگر در مبایعه نامه دفترخانه ای که باید سند در آنجا تنظیم می شده به همراه تاریخ دقیق انتقال سند قید شده است باید در همان تاریخ به دفترخانه مراجعه و گواهی عدم حضور می گرفتید اگر این کار را نکردید امکان مطالبه دیگر ندارید چون ثابت نیست که شما در تاریخ مزبور آمادگی انتقال سند را داشته اید و استنکاف از طرف مقابل تان بوده است

سلام
‌ماده ۲۲۹ – اگر متعهد به واسطه حادثه که دفع آن خارج از حیطه اقتدار اوست نتواند از عهده تعهد خود برآید محکوم به تادیه خسارت نخواهد بود. (رج ماده۲۲۷ق.م )
از این امر در ادبیات حقوقی به قوه قاهره یا فورش ماژور یاد می شود. اگر آن موارد را در حکم قوه قاهره بدانیم از مسئولیت بری خواهند شد. ولی یکی از شرایط قوه قاهره غیر قابل پیش بینی بودن آن است، یعنی متعهد هنگام انعقاد قرارداد پیش بینی نکند که ممکن است امری مخل انجام تعهد باشد، اگر قابل پیش بینی باشد باید با شرط خود را از مسئولیت مبری کند، در اینجا آیا مشکلات اداری و ... قابل پیش بینی است؟